Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Η ζωή κατά το ήμισυ είναι τύχη


Το άλλο μισό είναι στο χέρι του ανθρώπου.

Ξέρουμε όλοι – οι περισσότεροι από ιδία πείρα – ότι ο μεθυσμένος υπερβάλλει των δυνατοτήτων του.

Η διαφορά μεταξύ θράσους και θάρρους συνδέεται απόλυτα με την αίσθηση του μεθυσμένου.

Ο μεθυσμένος αυτό που έχει κάνει είναι ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΕΙ την αντίληψή του. Ό,τι αντιλαμβάνεται (καταλαβαίνει) προέρχεται εξολοκλήρου από τις αισθήσεις του. Οι οποίες αισθήσεις του πάλι δεν λειτουργούν, διότι είναι υπό την επίδραση (επήρεια) του αλκοόλ!

Που άρα, αυτό σημαίνει, ότι ΚΑΜΙΑ από τις αντιληπτικές του ικανότητες δεν δουλεύει! Που αυτό σημαίνει ότι ό,τι καταλαβαίνει είναι σίγουρα λάθος.

Λέμε ότι είναι 50-50 να σκοτωθείς αν οδηγήσεις μεθυσμένος. Και μετά σκεφτόμαστε ότι κάθε στιγμή βρισκόμαστε στο ίδιο ποσοστό, είτε κάνουμε κάτι επικίνδυνο, είτε καθόμαστε ήσυχοι στο σαλόνι μας. Και είναι όντως έτσι. Με μία μόνο διαφορά: Αν κάθεσαι ήσυχος σπίτι σου και πεθάνεις δούλεψε από μόνη της, αυτόκλητα, η θεά τύχη. Αν οδηγήσεις μεθυσμένος σημαίνει ότι το 50% του δικού σου ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ να ορίσεις την δική σου ζωή, το αποποιείσαι! το πετάς! και αφήνεις το παιχνίδι στο έλεος! στα χέρια της μοίρας! να παίξει κατά όπως εκείνη θέλει!

Το θράσος προκαλεί την ακριβώς ίδια κατάσταση, απλά χωρίς μέθη.

Πολλοί νέοι σκοτώνονται με μηχανάκια, χωρίς απαραίτητα να έχουν πιεί. Επειδή ακριβώς υπερβάλλουν των ικανοτήτων τους.

Το ζήτημα δεν είναι αν ξέρεις ή αν μπορείς. Μπορεί να ξέρεις να έχεις ντοκτορά στον τομέα, μπορεί να είσαι ικανός να κάνεις παπάδες! και να πεθάνεις παρ’ όλα αυτά (ΟΧΙ επειδή ήταν της μοίρας σου γραφτό, αλλά γιατί άφησες την ζωή σου στο έλεός της), ΑΝ έχεις θράσος.

Άρα, αυτό που χρειάζεται ΔΕΝ είναι να ξέρεις ή/και να μπορείς! Αυτό που χρειάζεται είναι να έχεις κάθε στιγμή της ζωής σου σε πλήρη λειτουργία (να δουλεύουν στο 100% τους) την αντίληψη και τις αισθήσεις σου, καθώς επίσης ΚΑΙ να έχεις τον απόλυτο έλεγχό τους!

Αυτό που πρέπει να κάνεις: Αν είσαι νέος απλά δυνάμωνε τις αντιληπτικές σου ικανότητες (νου/πνεύμα & διαίσθηση), αν είσαι μεσήλικας, το πώς αντιγυρίζει αυτό που απέγινες εδώ

Υ.Γ. Είναι αυτό που λέμε μαθαίνουμε ΠΩΣ να ζήσουμε ΑΦΟΥ ζήσουμε!
Κατά τύχη ζούμε όλοι μας στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου