Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Πώς δεν θα μπορεί κανένας να σε πιάσει μαλάκα


Αρχικά η υποφαινόμενη, που διατείνεται ότι είναι προφήτης!  Ό,τι έχω ΠΡΟδει, που σημαίνει πριν αυτό συμβεί, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ να το δει, ΑΝ (στην περίπτωση που) είχε δουλεμένο το εργαλείο του (ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΟΣΜΕΝΟ) αυτό της ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ.

Όλοι τα ίδια θα βλέπαμε, όλοι τα ίδια θα καταλαβαίναμε, όλοι τα ίδια θα ξέραμε, αν είχαμε όλοι σε πλήρη λειτουργία, να δουλεύουν στο 100% των δυνατοτήτων τους, την αντίληψη/πνεύμα και τις αισθήσεις/ένστικτό μας. (Έχω ήδη αναφέρει τον τρόπο για να τα αυξήσεις/οξύνεις, εδώ).

Κάτι που θα αποδειχθεί εν ευθέτω χρόνο, σε λίγο που θα φτάσουμε όλοι 100% να τα έχουμε. Και που θα συμβεί αυτό ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ/ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ - στους περισσότερους συμβαίνει κάτω από τη μύτη τους, εν αγνοία τους, πώς συμβαίνει;

Θα αναφέρω τον τρόπο με τον οποίο εγώ σε όλη μου τη ζωή εξασκούσα την αντίληψή μου, ώστε να την έχω δυνατή: Όλα μου φαίνονταν λάθος, λόγω αυτού ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ. Δεν έπεφτε τρίχα κάτω. Γιατί, και γιατί, και γιατί αναρωτιόμουν, και δεν σταμάταγα να ρωτώ μέχρι να βρω την απάντηση. (Κάτι που σήμερα ΟΛΟΙ μας κάνουμε αναγκαστικά!!! Οι ΣΥΝΘΗΚΕΣ μας αναγκάζουν να ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ!!! Να τα, τα μαγικά.)

Το αντίθετο αυτής της τακτικής είναι η εξής τακτική: Τι κάθεσαι και σκέφτεσαι όλη την ώρα! τα μισά της χιλιάδας είναι πεντακόσια (κοροϊδευτικά όλη μου τη ζωή οι άλλοι μου έλεγαν). Η ζωή δεν είναι να την ψάχνεις, είναι να την ζεις. Πιες, φάε, γλέντα! (αυτό σημαίνει γι’ αυτούς «να την ζεις»), και μην σκας για ό,τι δεν καταλαβαίνεις! Η ζωή είναι μικρή, μην την σπαταλάς! Ό,τι δεν μπορείς να δεις ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! αφορά τα μετά θάνατον! Θα πεθάνεις και θα έχεις χαραμίσει την ζωή σου, ψάχνοντας να βρεις αν η κότα κάνει το αυγό ή το αυγό την κότα!

Φυσικά να πούμε ότι είχαν κι ένα δίκιο…. Είτε το βρεις είτε όχι - το αν η κότα κάνει το αυγό και τούμπαλιν - χέστηκες!!! Δεν σου χρειάζεται η απάντηση!!

Αυτό όμως που σου χρειάζεται, ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ, είναι ΤΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ!!!! Που σημαίνει ότι όλα όσα ανακάλυψα δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ ενδιαφέρον!! Ούτε για μένα αλλά ούτε και για κανέναν άλλον!!! Γιατί μάνα μου…… ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Η ΠΡΩΤΗ που τα ανακάλυψα!!!! Οι πρόγονοι κατ’ αρχάς!!! Τα ήξεραν πριν από εμάς για εμάς!!! (Και μας τα έχουν δώσει κιόλας, έτοιμη τροφή στο πιάτο!)

Αυτό που κέρδισα από την άσκοπη αυτή ζωή μου (προσπαθώντας ν’ ανακαλύψω από την αρχή τον τροχό!! ενώ έχει ανακαλυφθεί χιλιάδες χρόνια τώρα), είναι…. ΤΟ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΨΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΟΥ, μάνα μου!!!

Και να πούμε και το σοβαρό… Αυτός που ποτέ δεν σκέφτηκε (ο «πιες, φάε, γλέντα») ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ! Μόνο που δεν την εξασκεί, την έχει αδρανήσει, ε και δεν δουλεύει - από επιλογή, ηθελημένα! (Έχει ένα εργαλείο δηλαδή, το οποίο πετά, δεν το θέλει, και δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του, που σημαίνει να ζήσει - με την σωστή μετάφραση της έννοιας. Ε, και μετά κλαίει επειδή δεν μπορεί.)

Επόμενο παράδειγμα τρανού ψεύτη: ΠΑΓΚΑΛΟΣ!!

Ο πάγκαλος είναι μακράν ο αγαπημένος μου!! Είναι για μένα ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, και τον χρησιμοποιώ πολυυυ συχνά!! Κάθε φορά που θέλω να υποδείξω την κατάντια, πόσο χαμηλά δηλαδή μπορεί να πέσει ένας άνθρωπος, πιο πάτο δεν πάει, πιο σκουλήκι σερνάμενο δεν γίνεται, αντί λοιπόν να κάνω όλη αυτή την περιγραφή λέω απλά «θα καταντήσεις πάγκαλος» κι όλα αυτά εννοούνται!

Ο πάγκαλος είναι το μεγαλύτερο παχύδερμο που έχει υπάρξει! Και θα του έδινα αυτόν τον χαρακτηρισμό, ακόμα κι αν είχε τα ίδια κιλά με μένα. Διότι το «παχύδερμος» που του αποδίδω, δεν αφορά στο πάχος που υπάρχει από το πετσί και μέσα, αλλά στο πάχος του πετσιού του.

Χοντρόπετσο λέμε κάποιον (κλεμμένο από το λεξικό): που δεν τον θίγει, δεν τον συγκινεί τίποτε. Και για να διαφανεί το μέγεθος της χοντροπετσίασης του, θα αναφερθώ σε ένα πραγματικό συμβάν, του 2011.

Όταν βγήκε ο ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ κόσμος – ΑΚΕΦΑΛΟ πλήθος, στο Σύνταγμα (εκείνος ο κόσμος που οι καταχραστές του αγώνα ονομάζουν «οι αγανακτισμένοι»), ο παπανδρέου (αλαφροΐσκιωτος καθώς είναι), σε μια παρόρμηση της στιγμής (άσκεφτα, με παντελή έλλειψη ψυχραιμίας, και αιφνιδιάζοντας άπαντα τας αρχάς), από τον πανικό του λίγο έλειψε να ρίξει την κυβέρνηση!!! Κι εντάξει, αυτός δεν πιάνεται (πιο χαζός πεθαίνεις), και σε μία κουταλιά νερό θα πνίγονταν, αμ έλα που δεν έπαθε πανικό μόνο αυτός!!!

Το ιδιόχειρο χαρτί που έχω συνημμένο, με υπογραφή Πυλαρινού - πρόεδρος της ένωσης τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών, παρεδόθη εκεί που μαζεύονταν υπογραφές - για να τους ξεκουμπίσουμε, με την θερμή παράκληση να διαβαστεί η επιστολή από τα μεγάφωνα, καθώς και να δημοσιοποιηθεί!! (Καθόλου πλάκα, συνέβη το γεγονός!!!! Πραγματική πραγματικότητα!!)

Για όλους ίσχυε λοιπόν, όλοι έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους, ΟΛΟΙ είδαν το θεριό και σκιάχτηκαν! ΚΑΙ...... ΘΑ ΕΧΑΝΑΝ!

Τι συνέβη τότε; Οι ΑΡΧΩΝ, καθότι ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ (ο λόγος που παραμένουν ψύχραιμοι αυτοί, ενώ απέχουν παρασάγγας από το Υψηλό, είναι γιατί……… ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ! Δεν τους ξέρει κανείς!!! Κινούν τα νήματα υπογείως!! Άρα δεν φοβούνται, άρα δεν τους καβαλάει το αίσθημα, άρα δεν χάνουν τ’ αυγά και τα πασχάλια. Στο θέμα…)

Οι άρχων λοιπόν, τους είπαν αρχικά να βγάλουν τον σκασμό, και κατά δεύτερον τους όρισαν τι είναι αυτό που πρέπει να πουν/κάνουν. Το θέμα ήταν πού θα ‘βρίσκαν τον ικανό! Ποιος θα μπορούσε να κάνει αυτό που οι άρχων όρισαν! Κανείς από τους λοιπούς (300 άχρηστους της βουλής) δεν μπορούσε!!! Ο ΜΟΝΟΣ ικανός για να το κάνει ήταν ο Πάγκαλος!!! Όχι μόνο να το αποφανθεί, αλλά (εδώ είναι το σημαντικό) ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!!! 

Αυτό δεν μπορούσαν οι λοιποί να κάνουν! Να μην τρέμουν τα χείλη τους δηλαδή όταν το λένε, να μην φαίνεται στα μάτια τους ο φόβος τους, να μην χλωμιάσουν!! Αυτό είναι το πιο σημαντικό όταν θες να περάσεις ένα ΑΣΥΣΤΟΛΟ ψέμα για αλήθεια.

Βγήκε λοιπόν ο πάγκαλος ευθαρσώς (μες τη μούρη μας δηλαδή) και δήλωσε: ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ!

Τον πιστέψαμε, και έληξε το παραμύθι! Τόσο απλά!!! Ενώ φίλε μου τους είχαμε κατατροπώσει!!

Πιστέψαμε τον πάγκαλο σημαίνει ότι ο καθένας που ήταν έξω, κι ενώ ήταν αυτόπτης μάρτυρας, θεωρεί ότι είμαστε λίγοι αυτοί που διαμαρτυρόμαστε, ΟΧΙ η πλειοψηφία!! (κάναν πουλάκια τα μάτια μας δηλαδή) Πίστεψαν ότι η πλειοψηφία δεν έχει πρόβλημα, κι αφού είμαστε μειοψηφία ε, δεν θα κερδίσουμε ποτέ! Οπότε πάμε σπίτια μας, μεεεεεεχρι η πλειοψηφία να ξυπνήσει και τοοοοοτε να ξαναβγούμε για να τους ρίξουμε!!! Αυτό συνέβη! Ο πάγκαλος το κατάφερε αυτό. Ο πάγκαλος (ο χειρότερος μεταξύ των χειροτέρων) έψησε, τον καθένα που βγήκε, γι’ αυτό!

Πώς έγινε αυτό το μαγικό; Από τη στιγμή που είπαμε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας ο καθένας μας! Στα μάτια του έγινε η εξόρμηση του κόσμου! Τα μάτια του είδαν τα εκατομμύρια που διαμαρτύρονταν!

Πώς μπορεί κάποιος να σε ψήσει ότι το άσπρο αυτό χαρτί, που με τα μάτια σου βλέπεις, δεν είναι άσπρο αλλά είναι μαύρο;;;

Μπορεί ο καθείς, σου απαντώ! Ο χειρότερος, ο πιο τίποτας, μπορεί! ΑΝ εσύ έχεις παραπεταμένα, στην αχρηστία, τα εργαλεία σου!

(Θα μας τον είχαν κλάσει!!! οι χειρότεροι, οι λιγότεροι, τα πιο σκουλήκια υποκείμενα που καταφέρνουν και μας πηδούν τόσα χρόνια!!!)

Πάει κι ο πάγκαλος, πάμε σε επόμενο…

Υπάρχει μία κατηγορία ψευτών που δεν γίνεται καθόλου εύκολα αντιληπτή. Και είναι οι πιο ισχυροί ψεύτες αυτοί, γιατί πρέπει πρώτα να την πατήσεις και μετά θα τους καταλάβεις. Δεν μπορείς να διακρίνεις το ψέμα, ακόμη κι αν έχεις στο 100% τους να δουλεύουν τα εργαλεία σου.

Δύο παραδείγματα μου έρχονται τώρα στο μυαλό, ο μίκης θεοδωράκης και ο σάκης ρουβας.

Για τον θεοδωράκη είχα γράψει παλιότερα ότι είναι πολύ κουφό, δεν μπορούσα με τίποτα να καταλάβω πώς το κάνει αυτός ο άνθρωπος, να σε ανατριχιάζει μ’ αυτά που λέει (αυτό που ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙΣ είναι ότι λέει ΑΛΗΘΕΙΑ – και η αλήθεια που εισπράττεις είναι πιο αληθινή από αυτή που ακούς/βλέπεις), και τελικά να είναι η απόλυτη μούφα το άτομο!

Την απάντηση τώρα την έχω: Ο ηθοποιός όταν ο ρόλος του αφορά μία μάνα πχ που έχασε το παιδί της, για να μπορέσει να αποδώσει το αίσθημα, να κάνει δηλαδή τον θεατή να πιστέψει ότι πονάει, ακριβώς όσο εκείνη η μάνα που έχασε το παιδί της, κι ας μην το έχει βιώσει αυτό ο ηθοποιός, αυτό που κάνει είναι να ρίχνει πολύ δουλειά στο να ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ!!!!

Ο μόνος τρόπος για να σε ΨΗΣΕΙ κάποιος για την αλήθεια, ενώ λέει ψέματα, είναι να έχει ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, ΠΡΙΝ, για να πείσει τον εαυτό του.

Όσο περισσότερο δουλεύει τόσο περισσότερο και καλύτερα τους άλλους πείθει. Η εμπειρία που λέμε, φέρνει πάντα πρόοδο. (Σε τι είναι το ζήτημα. Σε τι προοδεύεις. Και κατά πόσο σε συμφέρει η πρόοδος στο συγκεκριμένο ζήτημα. Στην προκειμένη: πόσο τους ίδιους συμφέρει η εμπειρία πάνω στο δούλεμα του ίδιου τους του εαυτού.)

Αυτοί οι τύποι έχουν τα εξής πλεονεκτήματα έναντι των άλλων ψευτών: 1. Δεν είναι ούτε χοντρόπετσοι (που δεν μπαίνει τίποτα, ΑΛΛΑ ούτε και βγαίνει), που σημαίνει ότι δεν δείχνουν άψυχοι - σαν τον πάγκαλο και την μέρκελ - το ακριβώς αντίθετο, και 2. Δεν δρουν ποτέ παρορμητικά (όπως ο παπανδρέου κι ο πυλαρινός), δεν χάνουν ποτέ την ψυχραιμία τους. Και είναι ο λόγος που δεν μπορείς, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία σου, να τους καταλάβεις προκαταβολικά.

Η ψευτιά τους ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ μόνο εκ των υστέρων, από τις επιλογές/πράξεις τους. Πχ ο ρουβάς που στήριζε, διαφημίζοντάς το, το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Καταλαβαίνεις ποια συμφέροντα υπηρετεί, από πού παίρνει εντολές, αλλά ΑΦΟΥ προηγουμένως τον έχεις θεωρήσει ένα πολύ καλό παιδί. (Έχει μακράν τους περισσότερους φαν ο ρουβάς.)

ΑΦΟΥ την πάθεις με αυτού του είδους τους ψεύτες, μετά θα καταλάβεις ότι είναι ψεύτες. Πριν την πάθεις δεν γίνεται.  

Το ερώτημα τώρα είναι το εξής: Συγκεκριμένα για τον θεοδωράκη, που έχει αποδειχτεί χιλιάκις! Πες σε κάποιον ότι είναι σκουλήκι σερνάμενο, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ μεγέθους με τον πάγκαλο, κι αν δεν σε πάρει με τις πέτρες, να μου τρυπήσεις εμένα την μύτη.  

Ό,ΤΙ μαλακία κι αν κάνει αυτός ο άνθρωπος πάντα ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ!!!! Σε όλες τις εποχές!!! (γιατί έχει ζήσει και πολλές). Μόνιμο το βάθρο του!!! Ακλόνητο.

Γιατί;;;; Τις πταίει;;;;;; (Λάθος είναι αυτό που λέμε ότι ο Έλληνας έχει κοντή μνήμη! Γιατί ένας τέτοιος υπαινιγμός βοηθά τα σενάρια περί ψεκασμού! Ή αλλιώς θα σημαίνει ότι πίνουμε όλοι μας κάτι – xanax, ναρκωτικά – και γι’ αυτό ξεχνάμε! 
Αυτό που φταίει δεν έχει να κάνει μάνα μου με την μνήμη. Αυτό που φταίει είναι κάτι που λείπει…….)

Η μετάφραση (από το λεξικό) της λέξης «ΚΡΙΣΗ»: Η διανοητική ικανότητα που χαρακτηρίζεται από την ορθή εκτίμηση γεγονότων ή καταστάσεων.

Και για την λέξη «αντίληψη»: Σύνθετη λειτουργία με την οποία ο άνθρωπος αποκτά γνώση της πραγματικότητας, είτε άμεσα με τις αισθήσεις είτε έμμεσα με παρέμβαση του λογικού.

Δούλεψε τα εργαλεία σου, και δεν θα βρεθεί ΠΟΤΕ κανένας «μάγκας» (εντός πολλών εισαγωγικών) να κάνει εσένα μαλάκα.

Υ.Γ. Η πραγματική πραγματικότητα, με υπογραφή πυλαρινού:  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου