Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Ποια είναι η διαφορά


(αναφέρομαι στο κείμενο αυτό)

Το ηθικό δεν συνετίζει, το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Πάνω στην καμπούρα των ηθικών διαιωνίζεται τόσα χρόνια η καφρίλα (εις βάρος τους, αλλά και εξ αιτίας τους). Οι ηθικοί έχουν βολέψει πολυυυυ κόσμο μέχρι σήμερα (και συνεχίζουν να τους βολεύουν και θα σταματήσουν μόνο όταν ελευθερωθούν).

Τώρα, αυτό που ξεβολεύει τον κάφρο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ότι θα γίνεις σαν τα μούτρα τους. Πολύ καλά το ξέρουμε, αν κάποιος φερθεί κάφρικα σε κάφρο όχι απλώς δεν τον συνετίζει, αλλά αντίθετα.. τον ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ! 

Αυτό λοιπόν που κάνει τη διαφορά (και που φέρνει τα μέγα αποτελέσματα) δεν είναι ότι έγινα κι εγώ κάφρος! Αλλά ότι έγινα ελεύθερη! Που σημαίνει ότι δεν επιδρά τίποτα πάνω μου, που σημαίνει ότι δεν μου φουντώνει ο άλλος κάποιο αίσθημα, και /για να εγκλωβιστώ μέσα σ’ αυτό. Και λόγω αυτού, σε κάθε διένεξη, μείνει/στέκει ΕΝΑ μόνο πρόβλημα στο τερέν, κι αυτό είναι το πρόβλημα ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ! Κι επειδή στέκει μόνο, μένει αμανάτι που λέμε, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ούτε να μην το δει, αλλά και ούτε να το πασάρει. Κι αυτό σημαίνει ότι... «θα τελειώσει το παιχνίδι» (το κείμενο εδώ).

Να πούμε και το πονηρό… Με μία πρώτη ματιά δείχνει σαν να προτρέπω τους άλλους να γίνουν κάφροι. Πάμε στη δεύτερη: Αυτό που καλούμαστε ΟΛΟΙ να κάνουμε είναι να πάμε στο αντίθετο! Που σημαίνει ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ θα γίνουν κάφροι! Που σημαίνει… ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ, η απόλυτη ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ! Η πλειοψηφία μάντεψε πού θα πάει!!! (Όλα τα καλά στους ηθικούς στρώνονται μάνα μου! Συμπαντική δικαιοσύνη λέγεται αυτό.)
Και φυσικά δεν θα συμβεί αυτό το μαγικό από προτροπή, από νουθεσίες, ούτε κάποιος «φωτισμένος», άριστος, ανώτερος άνθρωπος θα το προκαλέσει. Το σύμπαν έχει εξολοκλήρου αναλάβει αυτή τη δουλειά. (ΚΑΙ.. δεν θα ξεφύγει κανείς.)

Κάτι άσχετο/σχετικό, που αφορά στις σχέσεις. Οι άνθρωποι που σου τυχαίνουν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ. (Κάτι που λέμε και για τους πολιτικούς: έχουμε την πολιτική ηγεσία που μας αξίζει. ΛΑΘΟΣ, μέγα λάθος.) Αυτό που συμβαίνει είναι: Αυτοί που σου τυχαίνουν είναι όσοι θα σου βγάλουν (στην επιφάνεια και/για να το δεις) ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Ώστε να το φτιάξεις. ΔΕΞΟΥ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ και ΕΠΩΦΕΛΗΣΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου