Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Πώς δουλεύει στην πράξη


Ένα παράδειγμα από την απλή, οικεία μας, καθημερινότητα.

Είμαι σ’ ένα κατάστημα, στον χώρο πάρκινγκ υπάρχουν ελεύθερες μόνο οι θέσεις για αμεα. Προπορεύεται ένα φορτηγάκι της ευδαπ, προσπερνάει τις θέσεις και γυρίζει να φύγει. Πάω εγώ κυρία και παρκάρω σε μία από αυτές.
Στέκεται το φορτηγάκι (με περίμενε υπομονετικά το παιδί) και εξερχόμενη από το αμάξι μου, αφού κλείδωσα, μου λέει «ωραία πάρκαρες εκεί»; Λέω, όλοι παρκάρουν εκεί. Λέει κι επειδή παρκάρουν όλοι, πας και κάνεις το ίδιο; Είμαι άνθρωπος αδύναμος, του λέω, κάνω ό,τι και οι πολλοί. Μπράβο σου λέει, συγχαρητήρια. Να σου πω όμως κάτι, μεταξύ μας, ο λόγος που διαμαρτύρεσαι δεν είναι επειδή είσαι καλός άνθρωπος, ούτε για να με συνετίσεις, ο λόγος είναι γιατί ΚΑΙ ΕΣΥ πολύ θα ήθελες να κάνεις το ίδιο! αλλά δεν το κάνεις από αδυναμία. (Κάτι πήγε να πει, δεν τον άφησα.) Το ξέρεις ότι δεν είναι παράνομο, του λέω; Αυτές οι πράξεις, οι κουραδοπράξεις, που ΟΛΟΙ κάνουμε, υπόκεινται στους νόμους της ηθικής και δεν διώκονται! Αν διώκονταν του λέω το ανήθικο, ΠΡΩΤΟΙ ΕΣΕΙΣ, οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα ήσασταν ΟΛΟΙ μέσα! Επειδή ακριβώς δεν διώκονται την σκαπουλάρετε με μία απλή επίπληξη!

(Με την ευκαιρία… Άκουσα για έναν καθηγητή σε τει της Θεσσαλονίκης, τον οποίο μαθητές τον έχουν καταγγείλει για εκβιασμό, χρηματισμό, σεξουαλική παρενόχληση κλπ. Και ο δημοσιογράφος ρωτάει κάποιον από την διεύθυνση τι σκοπό έχει το πανεπιστήμιο να κάνει, και του απαντά ευθαρσώς αυτό ακριβώς! Ότι δηλαδή του έγινε ΕΠΙΠΛΗΞΗ!!! Σιγά μην τα σπάσουμε τα ωά και τι θα κάνουμε μετά!
Στο θέμα μας.)

Δεν διώκονται λοιπόν όσοι κάνουν ανήθικες πράξεις, μόνο με ΞΥΛΟ μπορείς να διευθετήσεις το ζήτημα. Αλλά…. 

Πριν αρχίσεις να βαράς όποιον κακοπράττων βρίσκεις στο διάβα σου, άρχισε από τον εαυτό σου! Όταν θα πάψεις ΕΣΥ πολύ να ΘΕΣ να κάνεις ανήθικες πράξεις, ΜΕΤΑ άρχισε να βαράς και τους γύρω σου που τις κάνουν (κρυφά, όταν δεν μας παίρνει κανείς χαμπάρι, ή φανερά όταν ΔΕΝ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ, ή/και όταν έχουν ΑΣΥΛΙΑ).

Υ.Γ. Ελευθερία είναι να μπορείς να κάνεις όλα. ΑΦΟΥ το καταφέρεις, ό,τι ακολουθεί είναι ΔΩΡΟ.
Εν τάχει μετάφραση: Παθαίνεις αυτά που σε κάνουν τον άνθρωπο που απέγινες. Φέρνεις τα αποτελέσματά σου. Πας αντίθετα για να σβήσεις την επίδραση. Έρχεται ο έλεγχος σε σένα. Και τελείωσες. Δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις. Όσος χρόνος επιπρόσθετος σου δοθεί, αφορά στην αύξησή σου. Ο απόλυτος πλεονασμός! Με την έννοια δεν του χρειάζεται του σύμπαντος! Είναι δώρο! Αποκλειστικά και μόνο για σένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου