Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

4ο Αποδεικτικό: πουλημένος αγώνας – Κερατέα

(Το ζητούμενο πάντα το ίδιο: http://upogia-taxi.blogspot.com/2020/08/blog-post_26.html)

Αποδεικτικά για τον αγώνα στην Κερατέα για τα ΧΥΤΑ

Αναρτημένο από Στεφανία Λυγερού (και τα λοιπά στοιχεία ίδια)

 

Πρόλογος: Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας είναι ο αγαπημένος μου. Ένιωσα τι θα πει μάχη, τι θα πει ομοψυχία, τι θα πει αδελφοσύνη, δεν υπήρχαν ιδεολογίες εκεί, δεν υπήρχαν «διαβουλεύσεις», ένας ήταν ο σκοπός και όλα τ’ άλλα -όσα διαχωρίζουν- τα εκμηδένιζε.

Πέραν αυτού, που είχαν τη χαρά και την τιμή να βιώσουν οι κάτοικοι, να πούμε ότι έσπευσε για συμπαράσταση στον αγώνα τους και άπειρος κόσμος! Έπεφτε το κάλεσμα και συνέρρεαν μπουλούκια. Κάτι που συνέβη και στη Χαλκιδική (βλ. φωτό κομβόι). Και αυτό αποδεικνύει ότι:

Είναι ΕΤΟΙΜΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ ο λαός για αγώνα. Επίσης, (το γνωστό και μη εξαιρετέο) την ήττα την φάγαμε όλοι μαζί, ασχέτως αν τα τσιράκια ήταν οι υπαίτιοι.

Όποιος αγώνας άρχισε από το 2010 τα τσιράκια τους τον γάμησαν -που τα έσπερναν, άμεσα και καίρια, γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

 

Στις 29-3-11 έλαβα το εξής με μειλ:

Fw: Εκτακτο Δελτίο Τύπου του Δήμου Λαυρεωτικής.ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!!!!!!! 

από ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ 8:02μμ, Τρίτη 29 Μαρτίου 2011
ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ, ΦΟΡΕΑ , ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ !
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΜΑΤ 2η ΦΟΡΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ !!!

 

Έστειλα στη λίστα μου: Μίλησα με την κ. Κωστάκου, αυτή τη στιγμή είναι ήρεμα τα πράγματα. Κανονίσαμε να βρεθούμε Παρασκευή βράδυ στο μπλόκο ΒΙΟΠΑ.
ΠΡΕΠΕΙ να συμμετάσχουμε έμπρακτα. Δεν είναι μόνο δικό τους το πρόβλημα.
Σ.Λ.


Άρχισε με την φωτιά που έβαλαν στο μηχάνημα

http://www.youtube.com/watch?v=TG1sIbrRCrk&feature=player_embedded

Το τι επακολούθησε (Κερατέα χθες) 

https://www.news247.gr/procheira-odofragmata-sti-layrioy.6096525.html

Σειρήνες για επικείμενη επίθεση

http://www.youtube.com/watch?v=udx7ZFYrqMg&feature=player_embedded

 

Το βράδυ έστειλαν αυτό το κείμενο:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
Ταχ.Δ/νση: Κουντουριώτη 1Λαύριο - 19500
Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής:Βασίλειος ΘηβαίοςΤηλ. Επικοινωνίας: 6977206752
Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου:Σταματίνα ΚωστάκουΤηλ. Επικοινωνίας: 6972442019

Λαύριο 29/3/2011

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ
Επί τρεις και πλέον ώρες από τις 15.00 σήμερα ισχυρές αστυνομικές και κατασταλτικές δυνάμεις συγκρούονται με κατοίκους στη γέφυρα του Κουβαρά, στο ύψος της Κερατέας. Είμαστε αντιμέτωποι με νέα εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη μας!

Σε εγρήγορση αλλά δυο καίρια σημεία της πόλης της Κερατέας.

Ο κόμβος του Μπαλτά και το μπλόκο στο ΒΙΟ.ΠΑ. είναι γεμάτα από πολίτες του Δήμου Λαυρεωτικής σε μια ύστατη προσπάθεια να μην μπουν αστυνομικές δυνάμεις και μηχανήματα στην πόλη και το Οβριόκαστρο.

Στιγμή δεν έχουν σταματήσει να χτυπάνε οι καμπάνες ενώ η σειρήνα από το Δημαρχείο σκίζει τον αέρα της Λαυρεωτικής.

Οι κάτοικοι γνωρίζουν ότι έχουν δίκιο, το διεκδικούν και θα συνεχίσουν όπως κάνουν εδώ και 110 ημέρες, γιατί στηρίζουν τη νομιμότητα και απαιτούν την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που έχουν κηρύξει παράνομο το έργο του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο.

Οι θέσεις του Δήμου Λαυρεωτικής είναι γνωστές και αμετακίνητες…

Υπάρχουν προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με σύγχρονες μεθόδους. Η κυβέρνηση αρνείται το διάλογο.

Όμως από την αναλγησία, την ξεροκεφαλιά, την έλλειψη διαλόγου και την ακαμψία της Κυβέρνησης περνάμε σε μια επίδειξη πυγμής και επιβολής μέτρων χούντας και κατάλυσης κάθε δημοκρατικού δικαιώματος. Θέλουν να κάμψουν την αγωνιστικότητα και την αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας και ευρύτερα της Λαυρεωτικής και στο πρόσωπό τους να χτυπήσουν όποιον αντιστέκεται απέναντι στη βάρβαρη και αντιλαϊκή τους πολιτική.

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια για τον τόπο μας.

Αυτή τη στιγμή που για άλλη μια φορά με βία η κυβέρνηση και η αστυνομία χτυπάνε τον τόπο, τους κατοίκους και τη νεολαία μας, καλούμε κάθε θεσμικό παράγοντα, κάθε πολιτική δύναμη της Ελλάδας, όλους τους ενεργούς πολίτες να πάρουν θέση και να σταθούν στο πλευρό της αγωνιζόμενης Κερατέας. Καλούμε σε συμπαράσταση κάθε συμπολίτη μας.

Στην Κερατέα δε μπαίνει μόνο το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τίθεται ένα μεγάλο θέμα Δημοκρατίας.

Ζητάμε έμπρακτη αλληλεγγύη από παντού!

 

 

 

Στις 3-4-11 έστειλα στη λίστα μου το κάλεσμα για το φεστιβάλ (πολύς κόσμος πήγε), προλογίζοντάς το: 

Κάλεσμα από Κερατέα 

Πάντα υπάρχουν λύσεις, όμως άλλου είδους, που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον και τους ντόπιους. Όμως αυτές οι λύσεις είναι πιο ακριβές και τα λεφτά προτιμούν να τα τρώνε μεταξύ τους!
Το θέμα της Κερατέας έχει να κάνει με το χουντικό καθεστώς που τρως κι εσύ κι εγώ στη μάπα. Είδες τον Πάγκαλο που πήγε για φαί τις προάλλες, τι τους είπε, ότι θα τα βρούνε*. Είδες καμία συζήτηση να γίνεται, είδες να λαμβάνεται υπόψη κανενός πολίτη η άποψη; Αποφασίζουμε και διατάζουμε είναι το καθεστώς σήμερα. Σ' αυτό αντιμάχομαι, γι' αυτό θα συν-πολεμίσω με τους Κερατιώτες.
Στο μπλόκο μου ήρθε στο νου η Ολυμπιάδα (http://video.google.com/videoplay?docid=2826516547295546024# -η μάχη αρχίζει μετά το πρώτο 40λεπτο). Ακριβώς το ίδιο σενάριο παίζεται σήμερα στην Κερατέα. (Να μην ξεχνάμε, οι πολίτες τελικά κέρδισαν).
Από το βίντεο κρατάω μόνο αυτό, όταν το πρόβλημα το είχε η Ολυμπιάδα ζητούσε στήριξη από τις γύρω περιοχές. Οι οποίες δεν την έδωσαν.. Σήμερα που περνάει το λούκι η Βόρεια Χαλκιδική, ζητάνε αυτοί (που τότε δεν έτρεξαν) τη βοήθειά τους!!!!!
Το πρόβλημά σου αύριο θα είναι δικό μου. Δεν μένουμε να κοιτάμε τους άλλους να παλεύουν, τρέχουμε και συν-πολεμάμε!!!!
Στεφανία Λυγερού

Από την οργανωτική επιτροπή:

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑ 8, 9, 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Art Resistance Festival

 

ΚΑΙ……

Στις 18-4-11 λαμβάνω το εξής με μειλ: 

ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δικαίωση και συγκρατημένη αισιοδοξία για τους κατοίκους τους Δήμου Λαυρεωτικής που από στιγμή σε στιγμή θα δουν τα ΜΑΤ να αποχωρούν από την πόλη της Κερατέας. Μετά από 4 μήνες αγώνα και αγωνίας για να μη γίνει ο αρχαιολογικός χώρος του Οβριοκάστρου, σκουπιδότοπος…τα νέα είναι καταρχήν ευχάριστα. Για άλλη μια φορά ο διάλογος απέδειξε ότι μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Η συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Λαυρεωτικής κ. Κώστα Λεβαντή, του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαου και του Υπουργού Προστασίας του πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή έφερε ότι ήλπιζαν οι κάτοικοι της πόλης μας.
Οι Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης εγκαταλείπουν την πολύπαθη πόλη μας αφήνοντας πίσω μια γεύση απογοήτευσης για ότι ζήσαμε αλλά και μια αίσθηση αισιοδοξίας για ότι έρχεται.
Είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε τα κομμάτια των δρόμων μας που είχαν κοπεί στη μέση και να προσπαθήσουμε όσο είναι δυνατόν πιο γρήγορα να κλείσουμε τις πληγές που μας άνοιξε αυτός ο δίκαιος αγώνας.
Ακριβώς μετά την Ανάσταση του Θεανθρώπου η Κερατέα θα περιμένει την έκβαση μιας ακόμα συνάντησης από την οποία προσδοκά θετική απάντηση στη δική της πρόταση … για τα παιδιά μας και τον τόπο μας.


Σταματίνα Κωστάκου
Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου
Δήμου Λαυρεωτικής

 

29-4-11 

Re: Για Κερατέα

Σταματίνα έλαβα αυτό το mail, θα ήθελα σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις, να μου πεις αν έχει δόση αλήθειας.
Στεφανία Λυγερού

 

Διάβασε και το παρακάτω απόσπασμα και προσπάθησε να καταλάβεις  γιατί γινόταν ο αγώνα της Κερατέας όπου έτρεχες και εσύ παρόλο που σε προειδοποιούσα. Για αυτό και όχι μόνο γινόταν ό αγώνας .

…. με δήλωση του δημάρχου Κων. Λεβαντή, ο οποίος τονίζει: «Εχουμε ήδη συντάξει προμελέτη. Το εργοστάσιο θα το κατασκευάσει ο φορέας του ΒΙΟ.ΠΑ., όπου συμμετέχει ο δήμος με 30%. Τα έργα μπορούν να αρχίσουν αμέσως. Ζητάμε να χαρακτηριστεί το εργοστάσιο μέσης όχλησης, ώστε να επιτραπεί η χρήση. Ταυτόχρονα, να εντείνουμε τις προσπάθειες για ανακύκλωση και μείωση των απορριμμάτων». Το κόστος του έργου, που θα το αναλάβει το ΒΙΟ.ΠΑ., έχει υπολογιστεί στα 35 εκατ. ευρώ. Είναι μια λύση που παραμερίζει τη γραφειοκρατία, δεν επιβαρύνει το Δημόσιο και επιταχύνει τη διαδικασία ανέγερσης του εργοστασίου -χωρίς διεθνή διαγωνισμό.

 

Υπάρχει ένα κρίσιμο δικαστήριο την Τετάρτη 4 Μαΐου και οι δήθεν πληροφορίες πάνε κι έρχονται ωσάν βροχή. Έχουν συγκεκριμένη διεύθυνση και δυστυχώς είναι πιο σκληρές και από τις κατασταλτικές δυνάμεις.
Τα συμπεράσματα εντός και εκτός Κερατέας δε βοηθάνε αυτή τη στιγμή ούτε το διάλογο, ούτε την ψυχολογία των κατοίκων. Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερα χτυπήματα από το συγκεκριμένο χαστούκι. Και επιλέγω να τα χαρακτηρίζω «μεγαλύτερα χτυπήματα» διόλου τυχαία
Προσωπικά, Πιστεύω και Παλεύω.
Ίδωμεν.
Σταματίνα

 

ΣΤΕ: Μην τους αφήσετε να νικήσουν. Αν ξεπουληθεί αυτός ο αγώνας θα είναι μία γενική ήττα. Ο κόσμος δεν μάχεται γιατί το θεωρεί μάταιο. Δεν συστρατεύεται με κανέναν γιατί θεωρεί ότι όλοι πουλάνε τη μάχη. Η Κερατέα έδωσε ελπίδα και όρεξη για μάχη σε πολλούς, αν και η Κερατέα πουλήσει σήμερα τον αγώνα, θα χάσουμε όλοι.
Απλά μην το πουλήσετε
Στεφανία



Δηλώσεις Παγκαλου για ΧΥΤΑ στην Κερατέα 16.3.2011 http://www.youtube.com/watch?v=jxGlc0T5Xr8&feature=player_embedded#at=175


Το κομβόι αφορά σε κόσμο που πήγε από όλη τη χώρα να συνδράμει στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής (Σκουριές). Τις έβγαλα μέσα από το αυτοκίνητο, που σημαίνει ότι η πομπή ήταν πολύ μεγαλύτερη, αυτό που έβλεπα εγώ μόνο αποτυπώθηκε. Για το καπέλωμα στις Σκουριές σε άλλη ανάρτηση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου