Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Άρση της μονιμότητας


Απολύθηκαν τρεις οκτάμηνοι υπάλληλοι της ΔΕΗ και οδύρεται η συνδικαλιζόμενη εργατιά.

Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ δεν είναι αυτοί που κόβουν το ρεύμα; Αυτοί που ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ την κυβερνητική πολιτική όταν ο πολίτης κάνει αντίσταση; Να τους απολύσουν όλους μάνα μου, για να βάλουν μυαλό!

Κάτι άλλο, η ΔΕΗ είναι δημόσια επιχείρηση ή ιδιωτική; Αν είναι δημόσια ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΕΙ σε βάρος των πολιτών, όπως και να κόβει το ρεύμα! (Κι αυτό θα έπρεπε πρώτα απ’ όλους να το γνωρίζουν και να το ΤΗΡΟΥΝ οι υπάλληλοι.) 
Αν είναι ιδιωτική, να συνηθίσουν οι υπάλληλοι, στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ μάνα μου δημόσιος υπάλληλος και καλός. Στο δημόσιο ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ο πολίτης για να του προσφέρουν την υπηρεσία για την οποία πληρώνονται από τον ίδιο! Αυτό είναι το αίσχος, κι όχι οι απολύσεις τους!

Να αρθεί η μονιμότητα στο δημόσιο, για να φέρονται στον πολίτη όπως του αξίζει, κι όχι σαν σκουπίδι.

Ιδιωτικοποιήσεις
Το ρεύμα, όπως και το νερό είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της πολιτείας να τα παρέχει στους πολίτες. Ως κοινωνικά αγαθά διέπονται από πολύ συγκεκριμένους, και προς το ΩΦΕΛΟΣ του πολίτη, νόμους! (απαγορεύεται η κερδοσκοπία κλπ)
Είναι δε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ η πολιτεία να παρέχει ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ τα κοινωνικά αυτά αγαθά. Για τους ασθενέστερους ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να τα προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ (κοινωνική πολιτική).

Αν ιδιωτικοποιηθούν αυτές οι υπηρεσίες ΧΑΝΟΥΝ την κοινωνική τους υπόσταση και ΠΑΥΟΥΝ να διέπονται από τους ευεργετικούς για τους πολίτες νόμους.

Στο Σύνταγμα ρητά αναφέρονται όλες οι υπηρεσίες που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ η πολιτεία να παρέχει στους πολίτες με δημόσιο χαρακτήρα. Όπως είναι η Δικαιοσύνη, όπως είναι η ΔΙΕΛΕΥΣΗ (διόδια) κλπ. Όποια από τις υπηρεσίες -η οποία ρητά αναφέρεται στο Σύνταγμα ως υποχρέωση της πολιτείας να έχει δημόσιο χαρακτήρα- ιδιωτικοποιούν, ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ το Σύνταγμα.

Οι Άρχων
Αυτός που άρχει δεν έχει μόνο δικαιώματα ε; Για την ακρίβεια έχει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ απ’ ότι δικαιώματα, κάτι που το ξεχνούν όσοι κυβερνούν. Ό,τι ρητά στο Σύνταγμα αναφέρεται ως υποχρέωση της πολιτείας ΔΕΝ ΤΗΡΕΙΤΑΙ από τους κυβερνώντες, και μόνο ότι αφορά στην υποχρέωση των πολιτών ΔΙΑΤΑΖΟΥΝ να τηρείται. Μονομερώς τηρείται το Σύνταγμα σήμερα. Αυτό σημαίνει όμως ότι η μεριά που δεν το τηρεί το ΚΑΤΑΠΑΤΑ.

Την ευθύνη για το ότι ΟΛΟΙ οι κυβερνώντες καταπατούν το Σύνταγμα την ρίχνουμε στον λαό, επειδή τους ψήφισε. Ευθύνεται όμως πράγματι ο λαός, ή………. Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΟΥΣ;

Αυτό που χρειάζεται (ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ) για να εφαρμοστεί η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι να ΑΡΘΕΙ η μονιμότητα και η ασυλία ΟΛΩΝ των δημοσίων! Από την κεφαλή αρχίζοντας.

Υ.Γ.
Αξιολόγηση
Στις ιδιωτικές επιχειρήσεις έχει ένα μηχάνημα στην έξοδο με κάτι φατσούλες που πατάς την ανάλογη για να αξιολογήσεις την εξυπηρέτησή σου. Αν βάζαμε το ίδιο μηχάνημα στην έξοδο των δημοσίων υπηρεσιών;;; Μοιάζει για αστείο!
Το ίδιο αστείο θα ήταν αν οι διευθυντές των ιδιωτικών επιχειρήσεων λάμβαναν την αξιολόγηση των υπαλλήλων της επιχείρησης από τους ΙΔΙΟΥΣ!!!
ΑΠΟ ΕΜΑΣ πρέπει να αξιολογείστε κύριοι!!!! όχι μεταξύ σας!!!!

ΟΛΟΙ οι κακώς μαθημένοι πρέπει να ΦΥΓΕΤΕ!!! Και να έρθουν άλλοι, καινούργιοι, που θα αρχίσουν να εργάζονται στο δημόσιο με το νέο σύστημα: χωρίς μονιμότητα και αξιολογούμενοι από τους πολίτες.


Κι αυτό θα αρχίσει ΠΡΩΤΑ από τη ΒΟΥΛΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου