Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Να ρωτάς «γιατί» μέχρι να μην έχεις απορία


«Γιατί να το περνάω εγώ αυτό».
Δες το λίγο φίλε μου, υπάρχει ευλογοτερότερο από αυτό ερώτημα;
Γιατί δεν σε αφήνεις να το έχεις;
Γιατί σού πασάρεις ανούσιες δικαιολογίες για να σταματήσεις να ρωτάς;
Γιατί να επιθυμείς να καταπιείς ανακρίβειες αμάσητες;;;;

Αρχικά να πούμε ότι δεν γίνεται, τσάμπα προσπαθείς. Το «γιατί» σου παραμένει, και θα παραμένει εσαεί, και μέχρι να….

Πες ότι είσαι στο σχολείο και δεν έχεις καταλάβει το πυθαγόρειο θεώρημα. Δεν το καταλαβαίνεις, δεν βρίσκεις καμία λογική, δεν βγάζεις άκρη ρε αδελφέ! 
ΑΝ:
1. ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ να ρωτήσεις!
2. ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ επειδή δεν το έπιασες με την πρώτη!
3. ΝΙΩΣΕΙΣ ΕΝΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΟΥ!

ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΤΕ;;;;;;;

Υπάρχει περίπτωση να καταλάβεις το θεώρημα αν….. ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ*;;;;;;

Επόμενο: Αν δεν ρωτήσεις, και με τις ανεπαρκείς γνώσεις σου προσπαθήσεις να δώσεις από μόνος σου μία εξήγηση, για να σε πείσεις ότι το ξέρεις, για να το προσπεράσεις, για να πας παρακάτω… θα το έχεις μάθει; Αυτό το κομμάτι που δεν έχεις καταλάβει (που υπολείπεται των γνώσεών σου) δεν θα συνεχίσει να μένει ακαταλαβίστικο; Και δεν αυτό θα σημαίνει ότι ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις το θεώρημα, σε κάθε επόμενη πράξη, θα δυσκολεύεσαι; Και δεν αυτό θα σημαίνει ότι θα είσαι πάντοτε «πίσω», ελλιπής, ΌΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ;

Όχι λοιπόν, μόνο πρέπει να ρωτάς, αλλά και να ΕΠΙΜΕΙΝΕΙΣ. Να ΜΗΝ σταματήσεις να αναρωτιέσαι, και να μην προχωρήσεις παρακάτω, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΡΙΑ!!!

Υ.Γ. Ίδιος ο τρόπος και για τις αποφάσεις. Όταν είμαστε σε δίλημμα, να παίρνουμε την απόφαση όταν είναι πλέον ξεκάθαρο το τι θέλουμε. Αν υπάρχει αμφιβολία, αν δεν είμαστε σίγουροι, σημαίνει ότι δεν θα επιλέξουμε το «κατ’ εμάς» σωστό.
Ένας καλός τρόπος για να ξεπαστρεύουμε γρήγορα τα διλήμματα, είναι χρησιμοποιώντας τους άλλους. Και να προτιμούμε αυτούς που θα μας πουν το αντίθετο από αυτό που θέλουμε να ακούσουμε. Ο αντίλογος βγάζει όλες τις αμφιβολίες στον αφρό. Αφού τις δεις μπορείς πάνω τους να αναρωτηθείς. Όταν όλες εξανεμιστούν θα είσαι σίγουρος.
Όταν είσαι σίγουρος, όταν δεν εκκρεμεί καμία αμφιβολία, επιλέγεις αλλά και εφαρμόζεις εύκολα και ακούραστα, ακόμα και το δυσκολότερο πράγμα!

* Το «ρωτήσεις» σημαίνει ΑΥΤΕΡΩΤΗΘΕΙΣ!! Τις απαντήσεις για τα πάντα ο καθένας μας μέσα του τις έχει. Επίσης, ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΟΓΟΔΟΤΟΥΜΕ! Και μόνο από τον εαυτό μας κρινόμαστε, και μόνο σ’ αυτή τη ζωή (τη ζώσα). 


(τη φωτό την βρήκα εδώ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου