Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Η ελευθέρια της αλλαγής .......18/12/2012



Τα δυο μεγαλύτερα εμπόδια για να αποκτήσουμε την ελευθερία της αλλαγής δεν είναι άλλα από τον φόβο και την άρνηση.
Κανείς μας δεν είναι τέλειος κυρίως στα δικά μας  μάτια και όταν σκεφτόμαστε τα λάθη μας τα ιδανικά που έχουμε προδώσει η απελπισία έρχεται να αποθαρρύνει οποιαδήποτε προσπάθεια για αλλαγή, φοβόμαστε πως ποτέ δεν θα μπορέσουμε να γίνουμε οι άνθρωποι που έχουμε ονειρευτεί.


Φοβόμαστε πως ο εαυτός μας είναι ανάξιος των προσδοκιών μας, τα όνειρα πολύ πιο μεγάλα από εμάς και οι όποιες προσπάθειες θέλουμε να κάνουμε για αλλαγή είμαστε σίγουροι πως θα πέσουν στο κενό.
Ο φόβος είναι αυτός που ενεργοποιεί την άρνηση και η άρνηση μπορεί να κρατήσει για πάντα.
Η άρνηση είναι αυτή πως μας πείθει ότι δεν χρειάζεται να αλλάξουμε εμείς τον εαυτό μας, αλλά πρέπει να αλλάξει ο κόσμος, η άρνηση είναι αυτή που παγώνει όλα μας τα συναισθήματα, η άρνηση είναι αυτή που μας βάζει τα γυαλιά του τυφλού, η άρνηση είναι αυτή που θα μας κρατήσει στάσιμους και το χειρότερο από όλα είναι πως κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι εκτός από τον ίδιο μας τον εαυτό.
Δεν υπάρχει κανένα εξωτερικό φάρμακο πάρα μόνο η δικιά μας θέληση.
Και η θέληση για να αλλάξουμε έρχεται μόνο αν παραδεχτούμε ότι τα έχουμε κάνει όλα μαντάρα, η παραδοχή του προβλήματος είναι αυτή που θα μας ανοίξει την πόρτα για την αποδοχή του εαυτού μας και η αποδοχή του εαυτού μας θα μας δώσει την δύναμη και το κουράγιο για να αποκτήσουμε την ελευθερία της αλλαγής μια αλλαγή που θα μας φέρει αντιμέτωπους με το μεγαλύτερο ψέμα που έχουμε πιστέψει.

Ένα ψέμα που λέει ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο.
Και όμως μπορούμε να τον αλλάξουμε!!!!!!!!!
Μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο και ο μοναδικός τρόπος να τον αλλάξουμε είναι να γίνουμε ο άνθρωπος που έχουμε ονειρευτεί!!!!!!!!

Κανένας δεν μπορεί να μας σκοτώσει το όνειρο εκτός από τον ίδιο μας τον εαυτό......

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!

Άκης κουστουλιδης

2 σχόλια:

  1. Τς,τς,τς...

    Ο φόβος και η ελπίδα Ακη.Η ελπίδα...
    Ρώτα τον φίλο σου τον Καζαντζάκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενας ανθρωπος ο οποιος βρισκετε σε αρνηση φυσικα και ελπιζει φιλε μου Αμ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή