Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021

Συντεταγμένη προσπάθεια της πολιτείας για την ερήμωση των ακριτικών νησίδων μας

Ο λόγος που στην συνέντευξη είπα ότι χωρίς την κρατική στήριξη είναι ανέφικτο το διάβημα της μετοίκησης είναι (εκτός των άλλων) γιατί το κόστος διαβίωσής μου στο νησί είναι το τριπλάσιο απ’ ότι στον Πειραιά. Δεν μιλάμε δηλαδή ότι χρειάζεται απλά να δοθούν κίνητρα (παραχώρηση οικίας ή επιδότηση ενοικίου), αλλά ότι δεν εφαρμόζονται τα νόμιμα, υποχρεωτικά μέτρα, που έπαψαν (για κάποιον λόγο) να τηρούνται. Όπως πχ το μειωμένο ΦΠΑ!

Το μειωμένο ΦΠΑ δεν είναι ένα μέτρο χάριτος, και ούτε αφορά την Μύκονο ή την Κρήτη, είναι ένα μέτρο υποχρεωτικό, αναγκαιότατο για τα ακριτικά νησιά! Διότι δεν αγοράζονται ποσότητες για να εξισωθεί η τιμή των προϊόντων με αυτήν της υπόλοιπης χώρας και πληρώνουν για την μεταφορά τους!

Αγόρασα ένα κουτί μανιτάρια από το παντοπωλείο (το μοναδικό) του νησιού 3,20 ευρώ! και από το σούπερ στην Κέρκυρα το αγόρασα όσο και στον Πειραιά, δηλ. 0,90!

Κι ερχόμαστε στο δια ταύτα, δεν είναι απλώς ανέφικτο το να μετοικήσει κάποιος στις ακριτικές νησίδες, από την στιγμή που όχι απλώς δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ πρόγραμμα επιδότησης ως κίνητρο και παράλληλα θα τριπλασιαστούν και τα έξοδά του! αλλά είναι και απολύτως λογικό να ΦΕΥΓΟΥΝ και οι μόνιμοι κάτοικοι από αυτά!

Αν δεν είναι αυτό συντεταγμένη προσπάθεια ερήμωσης, τότε τι είναι!!!

Θα κλείσω με μία ανάρτηση που μου στείλανε (εδώ), όχι για να φανεί ότι κάτι δρομολογούν, αλλά γιατί αναδεικνύεται το πρόβλημα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου