Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Σάσων

Έμαθα σήμερα για ένα νησί που κάποτε ανήκε στα Επτάνησα, ονομάζεται Σάσων.

Το ελληνικό αυτό νησί ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ στην αλβανία το 1914, επειδή η ελληνική κυβέρνηση δεχόταν απειλές από Ιταλία. Άλλαξε χέρια εύκολα, δυο νόμους χρειάστηκε οι τότε αριστότεροι να σκαρφιστούν.

Με το που ανέβηκε η αλβανική σημαία στο νησί, σφαγιάστηκαν (από τους αλβανούς) όλοι οι Έλληνες κάτοικοι. (Έψαξα στο γκουγκλ και βρήκα από διαφορετικές πηγές πληροφορίες, έχω λινκς στο τέλος.)

 

Το έμαθε ποτέ κανείς μας;

 

Δεν περιμένω πόλεμο, κανείς δεν έχει τ’ αρχίδια να τον αρχίσει. Με ύπουλο τρόπο θα πάρουν τη γη μας. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι παρούσα, να μην συμβεί ερήμην μου. Απ’ αυτούς τους άχρηστους, απάτριδες, πληρωμένα ανδρείκελα, που όλα τα χρόνια κυβερνούν, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!

 

Υ.Γ. Ποιον ρωτάνε;;; Έχουμε τους παπάρες τους πρωθυπουργούς, για ό,τι μαλακία υπάρχει να βγαίνουν και να ενημερώνουν με διαγγέλματα τον λαό. Για τα κρίσιμα θέματα γιατί δεν το κάνουν ποτέ; Γιατί αποφασίζουν ερήμην και εν αγνοία μας, για ΟΛΑ τα μέγιστα ζητήματα, και μας πρήζουν τ’ αρχίδια, τρώμε στη μάπα τις αγορεύσεις τους μόνο για όλα τα ανούσια; Τσιφλίκι τους η χώρα, δεν θα ρωτήσουν κανέναν, δεν θα πάρουν την άδεια κανενός για να την ξεπουλήσουν.

 

Καλή χρονιά να έχουμε

 

Πληροφορίες:

εδώ

εδώ

εδώ

εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου