Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

Το «δεν κάνω τίποτα» ΠΡΑΞΗ είναι (και όχι μόνο)


Στα διόδια έχει μόνον έναν υπάλληλο να εξυπηρετεί, έχει δύο άλλα ταμεία με κερματοδέκτες και ένα με pass. Ρωτάω την ταμία γιατί έχει μόνο έναν υπάλληλο, λέει έχει ανοιχτά ταμεία με κέρματα.

Θα σας διώξουν, της λέω συνωμοτικά και με έμφαση (γυαλίζει το ματάκι μου ούτως ή άλλως).

Χλώμιασε, λέει τα μηχανήματα δεν κάνουν τη δουλειά που κάνει ο άνθρωπος.

Ποια δουλειά της λέω κάνετε, όσες φορές χρειάστηκα να επιληφθείτε δεν κάνατε τίποτα!

Απλοί υπάλληλοι είμαστε, λέει.

Α γεια σου, της απαντώ! Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα, ακριβώς όπως τα μηχανήματα! Δεν θα κλάψει κανένας πολίτης αν σας διώξουν, της είπα και έφυγα.

Η κοπελιά στα Κιούρκα (εδώ) δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ! Όμως το τίποτά της έφερε ένα κάρο αποτελέσματα! Και δη απείρως σοβαρότερα από το αν είχε κάνει ΚΑΤΙ. Και να προσθέσουμε ότι… έκανε «τίποτα» από ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ.

Θα μπορούσε δηλαδή κάλλιστα να είχε επιλέξει να κάνει ΚΑΤΙ (πάντα έχουμε ΚΑΙ αυτή την επιλογή), η ίδια ΕΠΕΛΕΞΕ (γιατί το προτιμά!!!) να κάνει τίποτα.

Επειδή ακριβώς αφορά σε πράξη και δη από επιλογή, κουβαλά…. (ΦΥΣΙΚΑ κουβαλά, όπως όλες οι από επιλογή πράξεις) και κάποιο ΤΙΜΗΜΑ!

Το οποίο τίμημα είναι το εξής:
Η υπάλληλος ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι είναι ΛΑΘΟΣ να πολεμάει τον πολίτη! (σ΄ αυτή τη χώρα ζει! Δεν πετάγεται με ελικόπτερο από αγγλία για να κάτσει στο πόστο της).

Και δες το σημαντικό… Όταν πήρε εντολή να μην επιλαμβάνεται, ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕ!!! Μια χαρά την βόλεψε δηλαδή να κάνει το ρομπότ!!! Να παίρνει τα λεφτουδάκια της, χωρίς έννοια καμιά, χωρίς ευθύνη καμιά, όλα πρίμα!!!

Μέχρις εδώ δεν υπάρχει κάτι φοβιστικό. Το φοβιστικό όμως υπάρχει, μόνο που δεν είναι φανερό!

Το φοβιστικό της υπόθεσης λοιπόν:
• Όσοι επιλέγουν τη βολή δεν είναι εξυπνότεροι, είναι…. ΠΟΝΗΡΟΤΕΡΟΙ (τεράααααστια η διαφορά).
• Το θέμα του «μπορώ» ή/και «δεν μπορώ» αφορά αποκλειστικά σε δύναμη, που η δύναμη αφορά αποκλειστικά σε σθένος! (μάντεψε ποιοι ΔΕΝ έχουν!!)
• Άλλο πράγμα η επιβίωση και άλλο το ΝΑ ΖΕΙΣ!!!!

Και το σουμαδιάζω: Οι πονηροί ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ, που σαν αποτέλεσμα η επιλογή τους αυτή έχει το να γίνονται όλο και πιο αδύναμοι, εκφυλιστικά!

Εν τέλει αυτός είναι ο λόγος που κάθεται και τον τρώει αμάσητο, η αδυναμία του! Κάνει «τίποτα» γιατί απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κάνει κάτι άλλο!

Η απόλυτη αδυναμία είναι το ΤΙΜΗΜΑ!!! αλλά και το αποτέλεσμα…… της βολής!

Υ.Γ. Βολή όλοι ξέρουμε τι είναι, αυτό που επιλέγει ο πάσα «συνετός»* άνθρωπος: το να κοιτάει τη δουλίτσα του κι ας καίγεται ο κόσμος γύρω του. Είναι αυτός που σκέφτεται "ένας κούκος μόνος του δεν φέρνει την άνοιξη", "έτσι είναι τα πράγματα ποιος είμαι εγώ για να τα αλλάξω", "οι άλλοι φταίνε που δεν αντιδρούν". Βολή είναι η νωχέλεια, ο συμβιβασμός, το αμάσητο, η αδιαφορία, το «δεν κάνω τίποτα».

* έχω τη λέξη μέσα σε εισαγωγικά για να τροποποιήσουμε λίγο την μετάφραση της έννοιας (επειδή έχουμε πέσει σε παγίδα). Η ερμηνεία της λέξης «συνετός» στο λεξικό: Αυτός που ενεργεί πάντοτε ύστερα από ώριμη σκέψη, που δεν παρασύρεται από συναισθηματικές παρορμήσεις και που έχει πάντοτε ως γνώμονα τις κοινωνικά αποδεκτές αξίες

Αυτά που το λεξικό θα έπρεπε ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ να αναφέρει είναι ότι: 1. για να μπορείς να κάνεις ώριμες σκέψεις πρέπει αναγκαστικά να είσαι ώριμος καθώς και να έχεις εκπαιδευτεί στο να σκέφτεσαι!
2. Για να μην παρασύρεσαι από παρορμήσεις πρέπει αναγκαστικά να έχεις τον ΠΛΗΡΗ έλεγχο του εαυτού σου.
3. Οι κοινωνικά αποδεκτές αξίες που καλείσαι να έχεις πάντα ως βάση, αρχή, γνώμονα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ! Κι αυτό γιατί η επικρατούσα κατάσταση είναι αυτή του οχετού! Οι αξίες που θα πρέπει να κινούν τις σκέψεις αλλά και τις πράξεις σου, είναι αυτές που έχουν να κάνουν με το Υψηλό, που καθόλου γύρω σου δεν βλέπεις! Αφορά τις αξίες αυτές που ΔΕΝ είναι καθεστηκυία τάξη! που ΔΕΝ τηρούνται από κανέναν! που ΔΕΝ τιμά η κοινωνία! Τις ξέρουμε όμως ΟΛΟΙ!! (Και... Πώς γίνεται αυτό το μαγικό; Να μην υπάρχουν πουθενά, να καταπατούνται κατάφορα κι όμως να γνωρίζουμε όλοι τις αξίες που πρέπει να τιμούμε!! Είναι να απορεί κανείς!)

Η σημερινή απόδοση της έννοιας αφορά στον παρτάκια! Και όχι τον συνετό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου