Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Ανειλικρίνεια και απομόνωση


Αυτά τα δύο κάνουν ανυπόφορη την κατάσταση σήμερα. Δεν φταίει η κατάσταση, φταίει η ανειλικρίνεια και η απομόνωση. Επεξηγώ:

Στην κατοχή δεν έκρυβε κανείς την φτώχεια του! τη δυσμενή κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει! ούτε από τους γείτονες, ούτε από τα παιδιά του!!
Ούτε φυσικά ντρεπόταν γι’ αυτήν! Ούτε πίστευε ότι για την «κατάντια» του ευθύνονταν οι κακοί ΤΟΥ χειρισμοί! Ε;

Η φτώχεια δεν είναι ασήκωτη σαν πρόβλημα, γίνεται ασήκωτη όταν νομίζει ο καθένας μας ότι ΜΟΝΟ Ο ΙΔΙΟΣ βρίσκεται στη δυσμενή αυτή θέση, ότι η ανεργία του ΔΕΝ οφείλεται στις κακές πολιτικές των προδοτών αλλά σε δικές του λανθασμένες ενέργειες, όταν πιστεύει ο καθένας μας ότι ΔΕΝ προσπαθεί όσο χρειάζεται για να ξανασταθεί στα πόδια του, ή ότι προσπαθεί με λάθος τρόπο (όλο όμως πάνω του το θέμα, σαν να ζούμε σε μια χώρα με ευμάρεια και άρα, συνεπάγεται ότι είναι τεμπέλης, άχρηστος αυτός που δεν ευημερεί), όταν ΔΕΝ θέλουμε να καταλάβουν τα παιδιά μας και οι γύρω μας τη δυσμενή μας θέση (που αν το ήξεραν θα μας στέκονταν, θα βοηθούσε ο ένας τον άλλον όπως έκαναν στην κατοχή, όπως κάνουν οι άνθρωποι σε κάθε πόλεμο), που όλο αυτό σημαίνει ότι, ενώ από τη μία ζούμε μια ανυπέρβλητα δύσκολη κατάσταση (στο οικονομικό πρόβλημα πρόσθεσε και την ντροπή και την αδικία και το ότι το σηκώνουμε ο καθένας μόνος του και το άγχος και όλα), από την άλλη ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ διατάζουμε τον εαυτό μας να αποδίδουμε πάνω από το δυνατόν, σαν να πρόκειται δηλαδή για κανονικές συνθήκες, αλλά/ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ διατάζουμε τον εαυτό μας να ΔΕΙΧΝΕΙ και καλά! για να μην φανεί!

Αυτά μέσες άκρες τα καταλαβαίνουμε, καθότι οι περισσότεροι βιάζουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο τον εαυτό μας. Αυτό που δεν είναι απόλυτα κατανοητό είναι το γιατί ευθύνονται ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ οι προδότες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα! ότι είναι ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ θέμα ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ, θέμα ΚΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ!

Είναι ένα καράβι. Αυτός που αναλαμβάνει να το οδηγήσει είναι ο καπετάνιος. Έχει και για βοήθεια στελέχη εξειδικευμένα, με γνώση δηλαδή του αντικειμένου. Δεν πάει κάποιος από το πλήθος να το οδηγήσει, πάει αυτός που ΑΝΕΛΑΒΕ αυτή τη δουλειά, που έχει ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ για να κάνει αυτή τη δουλειά, και που για να την αναλάβει σημαίνει ότι μπορεί, ότι έχει γνώσεις, ότι έχει σπουδάσει το αντικείμενο, και ότι έχει κάποια διαπιστευτήρια! Τα οποία διαπιστευτήρια, δεν πάει ο κόσμος να τα ελέγξει όταν μπαίνει στο καράβι!! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι πληροί τις προϋποθέσεις, αλλιώς δεν θα τον τοποθετούσε η ναυτιλιακή εταιρεία σ' αυτή τη θέση!!! (στο θέμα της πολιτικής Η ΒΟΥΛΗ!!!!!! Αν κάποιος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ, θα έπρεπε Η ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ!!! Να μην υπάρχει καν σαν υποψήφιος!!!!!!! Της βουλής είναι υποχρέωση και καθήκον, όχι των πολιτών!!!!! Κοινοβουλευτική Δημοκρατία έχουμε!!! Έχουμε επίσης και αμπαζούρ πρόεδρο Δημοκρατίας, ΟΛΟΙ για να κάνουν αυτή τη δουλειά υπάρχουν, για να μην την κάνει συλλήβδην ο κόσμος!!!! Αν ήταν να την κάναμε εμείς -ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ- να ξεκουμπιστούν από τις καρέκλες τους ΟΛΟΙ!!!!!) Καθώς επίσης και, ο κόσμος ΠΛΗΡΩΝΕΙ τον καπετάνιο, αλλά ΚΑΙ το πλήρωμα για να έχει ένα ασφαλές ταξίδι!!! ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, αυτά τα καθάρματα!!! ΕΜΕΙΣ!!!

Σε περίπτωση τώρα στραβής, αν ας πούμε ο καπετάνιος ρίξει το καράβι στα βράχια, ε ΔΕΝ ΘΑ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ μάνα μου για τη συντριβή!!!! Ε όχι και να πούμε «φταίει ο κόσμος επειδή επέλεξε αυτόν τον συγκεκριμένο για καπετάνιο» (ΧΕΣΤΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΟΔΗΓΑΕΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΡΕ ΦΙΛΕ!!!! Το μόνο που νοιάζει τον κόσμο είναι να έχει ένα ασφαλές ταξίδι!!!! Αντάξιο ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ!!!!! Δεν πάει ΤΣΑΜΠΑ ταξιδάκι!!!!!! Αν ήταν τσάμπα, αν δεν τους πληρώναμε τους προδότες ΚΑΝΕΙΣ δεν θα διαμαρτυρόταν!!!!) Ή/και να πούμε «έπρεπε ο κόσμος να το είχε μυριστεί ότι ο συγκεκριμένος καπετάνιος είναι άχρηστος γι’ αυτή τη δουλειά, ώστε/για να μην ανέβαινε ευθύς εξαρχής στο πλοίο»!!!! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!!!!

- Πληρώθηκαν οι προδότες για να ξεπαστρέψουν τη χώρα, για να εξολοθρεύσουν τον λαό!!! ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ!!! ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!!
- ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ζούμε μία καταστροφή!!!
- ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ, ούτε που δεν μπορείς να βρεις δουλειά, ΑΥΤΟΙ ευθύνονται, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!! Κατέστρεψαν ΕΠΙΤΗΔΕΣ (εντεταλμένη υπηρεσία) τις δουλειές!!!
- ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!! Είναι της χώρας η καταστροφή!!! δεν είναι της ατομικής, προσωπικής ζωής σου!!!!! ΟΛΟΙ ζούμε την καταστροφή!!!! Ακόμη κι όσοι έχουν δουλειά την ίδια καταστροφή ζούνε!!!!!

Οι παλιοί κουράζονταν πολύ, αλλά δεν ήταν κουρασμένοι!! Εμείς ψοφάμε τον εαυτό μας ρε φίλε!!! ΕΠΕΙΔΗ κουβαλάμε ευθύνες που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ, και είναι αυτός ο λόγος που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ!!!

ΔΩΣΕ τις ευθύνες στους προδότες, για να μπορέσεις, για να έχεις το κουράγιο μετά να σηκώσεις την ατομική, την δική σου ευθύνη!!

Αν κουβαλάς τις ευθύνες των προδοτών στην πλάτη σου, πώς σκατά θα κάνεις το χρέος σου ως άνθρωπος;;;; Το χρέος που σου αναλογεί, αυτό που αρμόζει στην περίσταση!!!


(τη φωτό την βρήκα εδώ)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου