Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Περί Υποχρεωτικότητας φοίτησης


(αφορά το αρ. 88 του Νόμου 4871/21 περί Υποχρεωτικότητας φοίτησης στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό και στο γυμνάσιο) 

Πήγα στο αστυνομικό τμήμα σήμερα να δώσω ανωμοτί κατάθεση για μια καταγγελία που έκανε εις βάρος μου ο Ανθης (γνωστός και μη εξαιρετέος στους κατοίκους της #Ερεικούσσας). 

Άδραξα την ευκαιρία να ρωτήσω τον εισαγγελέα αν ΜΟΝΟ η πολιτεία έχει δικαίωμα να δικάζει τους πολίτες; Στην περίπτωση που ο ΙΔΙΟΣ νόμος καταπατείται από την πολιτεία γιατί αυτοί δεν δικάζονται;

Αν η δικαιοσύνη ΔΕΝ δικάζει μέρος της κοινωνίας (πχ πολιτικούς) για την καταπάτηση του ΙΔΙΟΥ Νόμου, τότε δεν έχει το δικαίωμα να δικάσει ούτε τους πολίτες. Αν η δικαιοσύνη ΔΕΝ είναι ΙΣΗ για ΟΛΟΥΣ τότε δεν ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. 

Αυτή ήταν εν ολίγοις η κατάθεσή μου, δεν παρέλειψα να αποστείλω συνημμένη την καταγγελία* που εγώ ως πολίτης έκανα στην πολιτεία κι η οποία ΔΕΝ εκδικάστηκε -μπήκε αρχείο-, καθώς επίσης (επί τη ευκαιρία) και ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες τις σχετικές με το ακριτικό νησί, με σκοπό να επιληφθεί ο εισαγγελέας ΚΑΙ γι’ αυτές. 

* (…) Στο ακριτικό νησί της Ερεικούσσας δεν υπάρχει γυμνάσιο. Αναγκαστικά οι κάτοικοι καλούνται να εγκαταλείψουν τη μόνιμη κατοικία τους για να συνεχίσει το παιδί τους τη φοίτηση στην ΥΠΟΧΡΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ. Είναι κι ο λόγος που ΕΡΗΜΩΝΟΥΝ τα ακριτικά μας νησιά, ενώ είναι μείζονος σημασίας το να κατοικούνται. Επίσης, σε πολλά από τα ακριτικά μας νησιά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ! Οι κάτοικοι των ακριτικών μας νησιών ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ -ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ- ΝΑ ΓΕΝΝΟΥΝ! 

ΕΠΕΙΔΗ

Είναι παράνομα τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, από τον Νόμο 

ΚΑΙ

Η κυβέρνηση, ΔΕΝ παρέχει ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ως οφείλει, σύμφωνα με τον συγκεκριμένο Νόμο, σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας, 

ΚΑΙ

Ταυτόχρονα η ίδια πολιτεία, που ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ, τον χρησιμοποιεί εναντίων των πολιτών 

ΛΟΓΩ ΑΥΤΩΝ

Καταγγέλλω την κυβέρνηση για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος. 

ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΩ

Από τη δικαιοσύνη να ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ! Ακριβώς όπως κρίνει τον πολίτη (εύκολα) ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΥΣ! Τους πολιτικούς! 

Σε περίπτωση που η δικαιοσύνη ΔΕΝ κρίνει (εξίσου εύκολα) τους πολιτικούς, ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΝΟΜΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ, σημαίνει ότι ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΜΕΛΕΙΩΔΗ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, και άρα σημαίνει ότι δικαιοσύνη ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ, και ΟΛΕΣ οι αποφάσεις τους, των δύο μέτρων και σταθμών, είναι ΑΚΥΡΕΣ. 

Η καταγγέλλουσα

Στεφανία Λυγερού του Ιωάννη

 

Υ.Γ. Μέρος λοιπών καταγγελιών εδώ https://pitsirikos.net/.../%cf%83%ce%ba%ce%bb%ce%b7.../...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου