Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

οι ειδήσεις που καπελώνονται από τον κορωνοϊό


Άιντε, τα καταφέραμε! Ζήσαμε ώστε να βγούμε στη συνταξούλα...
Eν μέσω κορωνοϊού και κοινωνικής παγωμάρας αλλά και υπεύθυνων κυβερνητικών μέτρων, να που έχουνε αρχίσει να περνάνε λάου λάου, ή κάποιοι θέλουνε πολύ να περνάνε με ψιλά γράμματα στην τρέχουσα επικαιρότητα (όπως επισημαίνει και ο Ένοικος), ορισμένες ειδήσεις. Οι οποίες ίσως έχουν σκοπό να τεστάρουν και τις κορωνοϊόπληκτες αντιδράσεις του κόσμου. Του κόσμου του οποίου από την πρώτη στιγμή και με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντί του, η ηγεσία του και οι δημοσιογράφοι και οι ειδικοί, όλοι όσοι δηλαδή τον νοιάζονται, τον συμβουλεύουν να μη συγχρωτίζεται, χωρίς οι Αρχές του τόπου μας να καταφεύγουν ακόμα σε πιο αυταρχική πειθώ
(τύπου Κίνας ας πούμε;). Άρα και να μην...διαδηλώνει με κάθε τρόπο την αντίθεσή του σε όσα έρχονται να τον πλήξουν με σφοδρότητα που θα ζήλευε κι ένας ιός; Ώστε να μην ασθενήσει κανείς ή να μεταδώσει σε άλλους τη...βολική όπως φαίνεται (ψυχοσωματική τελικά) ασθένεια για την ευόδωση των σχεδίων των μεγάλων αφεντικών. Ειδήσεις που μεταφέρουν αρνητικές εξελίξεις για όλους τους εργαζόμενους και ημιαπασχολούμενους (μην ξεχνάμε αυτό το "εργασιακό" καθεστώς το οποίο καθίσταται όλο και πιο δημοφιλές στην αγορά εργασίας), αλλά και προλειαίνουν το έδαφος για ακόμα πιο δυσοίωνες εξελίξεις. Ειδήσεις που βγάζει το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ όπως "αύξηση ορίου ηλικίας για τις συντάξεις στα 68 το 2024" ! Ναι στα 68, για να μην βαριούνται οι άνθρωποι από την απραξία! 
 Αλλά τα ευχάριστα δεν σταματούν εδώ, το μαγείρεμα συνεχίζεται: η ασφαλιστική μεταρύθμιση που οραματίζονται τα αφεντικά  επεξεργάζεται σενάρια αύξησης του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 72 έτη (!) : " Όπου θα πάει κάπως έτσι η ανηφόρα των αριθμών: Το επίσης όχι και τόσο μακρινό 2036, το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα ανεβεί περαιτέρω, στα 69 έτη, και θα αυξάνεται ακολούθως κατά ένα ακέραιο έτος. Επομένως το 2045 θα φθάσει τα 70 έτη, το 2057 τα 71 έτη και το 2066 θα φθάσει τελικά το 72ο έτος ηλικίας των ασφαλισμένων."

 Οπότε αν τη γλιτώσετε από τον κορονοϊό μαζέψτε δυνάμεις για το κυνήγι της σύνταξης! Τώρα αν αντέξετε και είστε υγιείς μέχρι τότε, και σωματικά και ψυχικά, μπορείτε επιτέλους να ξεκουραστείτε και να χαρείτε τη ζωή...Όσο για τα παιδιά σας και το όποιο εργασιακό μέλλον τους, όπως αυτό προδιαγράφεται;...........

Ιδού κι ένα βίντεο που σατιρίζει μια ιστορία 13 έτη πριν, με το story πάλι να επαναλαμβάνεται. Κι όχι σαν κακόγουστο αστείο.

Απόσπασμα από την ελληνοφρένεια της 23ης Νοέμβρη 2007 για το ασφαλιστικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου