Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Αλίμονό σου αν ξεχάσεις έστω και μία προσευχή !




 "...ο Σουίτερς αναφέροντας πάλι κεφάλαιο και στίχο (από το κοράνι) τους θύμισε ότι ο Μωάμεθ απαγορεύει την ιεροσύνη και τους ρώτησε γιατί αφού το Κοράνιο δηλώνει καθαρά ότι κάθε άνθρωπος θα πρέπει να πλησιάζει το θεό από μόνος του, το σύγχρονο Ισλάμ είχε γεννοβολήσει μια τέτοια εξουσιαστική ιεραρχία από αγιατολάχηδες, ιμάμηδες και μουλάδες.."
Απόσπασμα μίας παλιότερης μου ανάρτησης. Αφιερωμένης στους ζηλωτές, με όποιο λογότυπο κι αν
επιλέγουν να μαρκάρονται, στις ξέχειλες από "ιερό φανατισμό" ορδές στο όνομα ουράνιων τυράννων και των -συχνά αυτόκλητων- προφητών τους και  στους οπαδούς ενός θεού αιμοσταγούς, επεκτατικού κι εκδικητικού. Κομμένου και ραμμένου στα δικά τους "ανθρώπινα" μέτρα.
Και, όπως έχουμε επισημάνει ξανά, η σαρία δεν είναι απλώς ένα θρησκευτικό δόγμα και μια σειρά λατρευτικών τύπων που επιβάλλεται στους πιστούς να τους τηρούνε απαρέγκλιτα, αλλά πρόκειται για μια σειρά από κώδικες που ρυθμίζουν εν είδει αυστηρότατου νόμου κάθε εκδήλωση της ιδιωτικής και δημόσιας κοινωνικοπολιτικής ζωής.

Σύμφωνα με τον παραπάνω "παππούλη" που κηρύττει με τόσο πάθος, ο Αλλάχ  συγχωρεί, κατά κάποιον έστω τρόπο, αυτόν που προσεύχεται καθημερινά και ανελλιπώς, ασχέτως αν είναι δολοφόνος, βιαστής ή παιδόφιλος και δεν την χαρίζει με τίποτα σε όποιον ξεχνά να κάνει έστω και μια φορά την προσευχή του, ασχέτως αν είναι τύπος και υπογραμμός -υποδειγματικός άνθρωπος-  σε σχέση με το προηγούμενο κατακάθι, αλλά "πιστό κατακάθι".
Υποπτευόμαστε ότι η παραπάνω ρητορική έχει απήχηση και είναι βαθιά ριζωμένη στον ψυχισμό σε  πολύ μεγάλο κομμάτι των θεοφοβούμενων φανατικών μουσουλμάνων στον πλανήτη. Οι οποίοι και έχουν εμποτιστεί απ΄τα γεννοφάσκια με το πνεύμα του φονταμενταλιστικού μίσους της περίφημης "τζιχάντ" και μάλιστα της λεγόμενης "μεγάλης τζιχάντ": δηλαδή της διάδοσης της πίστης τους με τη λεπίδα, διαφορετικά αλίμονο στον άπιστο που αρνείται να αποδεχτεί τη με το ζόρι "σωτήρια αλήθεια" του Αλλάχ και προφήτη Μωάμεθ!
 Ή με άλλα λόγια, για άλλη μια φορά στην αιματοβαμμένη από θρησκευτική μισαλλοδοξία και σκοταδισμό ανθρώπινη ιστορία -κάτι ξέρει και ο ρωμαιοκαθολικισμός με τους δεκάδες εκατομμυρίων νεκρούς ιθαγενείς, αλλά και "αιρετικούς",  με το σταυρό στο άλλο χέρι των κατακτητών και δολοφόνων- οι μονοθειστικές , πατριαρχικές, οργανωμένες θρησκείες "εξ αποκαλύψεως" δεν σταματούν να αποδεικνύουν το ιστορικά αυτονόητο. Ότι δεν παύουν και δεν θα πάψουν ν' αποτελούν ποτέ ισχυρό δείγμα μαζικής παράνοιας κι εκφυλισμού των ανθρώπινων κοπαδιών. Ακόμα και αν, όπως μας λένε διάφοροι, προωθηθεί ή ήδη προωθείται η οποιαδήποτε μιξαρισμένη μορφή τους σε "συσκευασία" διαπλανητικής πανθρησκείας για την εξυπηρέτηση των υπερ-εξουσιαστικών παγκόσμιων σχεδίων της "υπερ-ελίτ" .

Από τότε που εφευρέθηκαν ουράνιοι τύραννοι  οι άνθρωποι έχασαν κάθε έννοια διαχείρισης της ελευθερίας τους, ακολουθώντας τη θέληση εκείνων διαμέσου των εξουσιαστικών ιερατείων τους στη γη. Αλλά αυτό που επίσης απώλεσαν μαζί ήταν και η ψυχική τους υγεία..

Όσο για εμάς, μάς είναι απλά αδύνατο να συνυπάρξουμε με ανθρώπους που εμπνέονται από μια τέτοια "φιλοσοφία".

Ο Ένοικος...

Παραπέμπω και σε αυτή την ανάρτηση - Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΪΣΤΕΣ...

του καλού μου φίλου Ένοικου ανάμεσα στους κόσμους στο Ενάντια στην "επιπεδούπολη"...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου