Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Η Λευτεριά ένα τσιγάρο δρόμος..


Η ελευθερία σε άμεση συνάρτηση με την ενηλικίωση:
Όταν μία κατάσταση θυμίζει το πλήγμα που δέχτηκες ως παιδί, πας αυτομάτως στην ηλικία που το δέχτηκες, και γίνεσαι όσο ανίσχυρος ήσουν τότε.

Υπάρχουν καταστάσεις που με ψυχραιμία μπορείς να διαχειριστείς και κάποιες άλλες που σε κάνουν «να πνίγεσαι σε μία κουταλιά νερό». Οι δεύτερες αφορούν το πλήγμα.

Το φοβερό συμπέρασμα: Δεν είσαι πραγματικά (αντικειμενικά, αληθινά) ανίσχυρος, νιώθεις (φαινομενικά, ψευδώς) ανίσχυρος, γιατί έγινες πέντε!

Παρόρμηση
(η πλέον παρεξηγημένη έννοια)

Η παρόρμηση του ενήλικα είναι ΚΑΘΑΡΗ. Η παρόρμηση του παιδιού είναι αποτέλεσμα αναγκών, πόνου, παθών.

Η παρόρμηση η καθαρή 1. αφορά την κάθε συγκεκριμένη στιγμή, 2. αυτό που θα σου βγει δεν τελεί υπό καμία επίδραση, 3. δεν κουβαλά τίποτε, 4.δεν το προκάλεσαν οι συγκυρίες, καθώς επίσης και 4. προηγείται της σκέψης! δεν είναι αποτέλεσμα αυτής.

Η καθαρή παρόρμηση έχει πρόσημο πάντοτε θετικό (υψηλό). Η παιδική είναι πάντα αρνητική.

(Δεν μας αφήνουμε ελεύθερους γιατί δεν μας εμπιστευόμαστε. Και δεν μας εμπιστευόμαστε μόνο όταν γινόμαστε πέντε. Ο ενήλικας εμπιστεύεται, ξέρει ότι θα βρει άκρη, ξέρει ότι μπορεί.)

Γιατί «ένα τσιγάρο δρόμος»

Αν δούμε (πρώτα τον εαυτό μας και μετά την πλειοψηφία γύρω μας) όλα αυτά που μας σέρνουν και δεν μας αφήνουν να ανδρειωθούμε, μοιάζει να απέχει ο άνθρωπος από την ελευθερία του έτη φωτός. Ταυτόχρονα όμως είναι ένα τσακ…

Πώς θα ξεφύγω θα μου πεις, πώς θα πάψω να γίνομαι πέντε όταν μία κατάσταση με στέλνει εκεί. Αρκεί που το ξέρεις είναι η απάντηση. Αρκεί που ξέρεις ότι είναι ψευδαίσθηση, μούφα. 

Υ.Γ. Θα μου πεις ότι σίγουρα και κάτι άλλο χρειάζεται, κάποια δουλειά να γίνει με τον εαυτό. Είναι αλήθεια, αλλά αυτό είναι κάτι που ούτως ή άλλως γίνεται. 
Προσωπικά έριξα πολύ δουλειά με τον εαυτό μου, πήγα στο αντίθετό μου, πολέμησα, πήγα κόντρα στα παιδάτα μου βιώματα, δυνάμωσα τις πλευρές μου που είχα του πεταματού κλπ. Πολύ δουλειά… Που όμως όλοι μας (μαγικά) την κάνουμε! Ρώτα (πρώτα εσένα και μετά όποιον άλλον θέλεις) αν έχει κάνει πράγματα τελείως αντίθετά του! Αν δεν ήρθε αντιμέτωπος, αν δεν πάλεψε με ό,τι περισσότερο φοβόταν. Αν δεν πήγε από τη λογική στην αντίπερα όχθη, και τούμπαλιν. 
Η δουλειά γίνεται, αν προσθέσεις το σχετικό με την μούφα, απλά αρκεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου