Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Θεϊκή εποχή, υπέροχοι άνθρωποι


Άρχισα τη ζωή μου με μία σκέψη, ότι όλα τα παθήματα που υπάρχουν (όλα τα παθήματα που υπάρχουν), είναι παθήματα εν δυνάμει να τα πάθω εγώ! Ήτοι: να μείνω ανάπηρη, να σκοτώσω κάποιον, να βιασθώ, να πεθάνει το παιδί μου κλπ.

(Μία σκέψη που θα έπρεπε ο καθένας μας να κάνει, πριν αρχίσει να ζει.)

Είδα ένα βίντεο από Φρυκτωρίες που αναφερόταν στους άθλους του Θησέα, όπου ο ομιλητής λέει ότι ο μύθος είναι αλληγορικός, αφορά σε κάθε άνθρωπο, όλοι γεννηθήκαμε για να περάσουμε άθλους, εξ ου……. και η λέξη ΓΕΝΕΘΛΙΑ!! (Πόσο με εξέπληξε! Η ημερομηνία γέννησής μας σήμανε την έναρξη των άθλων μας!)

Λέει επίσης ότι όλοι γεννηθήκαμε για να γίνουμε ΗΡΩΕΣ! Με την έννοια ότι τους άθλους μας ΜΠΟΡΟΥΜΕ (και γι’ αυτό) ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ!

Γύρνα πίσω και δες τη ζωή σου, όλα αυτά που πέρασες. Αν τα γνώριζες, θα ήθελες να τα περάσεις; Και.. θα μπορούσες να τα αποφύγεις;

Κανείς άνθρωπος γεννημένος δεν θα μπορούσε ΕΙΣ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ να περάσει τους άθλους του (με μόνη εξαίρεση τον Χριστό), όλοι εξαναγκαζόμαστε. Εξαναγκαζόμαστε σημαίνει, στήνονται οι συνθήκες εκείνες, οι οποίες θα κάνουν γκελ στα παθήματά μας και θα μας ωθήσουν (ως αντίδραση) να τα κάνουμε (κάτω από τη μύτη μας. Εν αγνοία του ανθρώπου και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του.)

Η εύκολη ζωή
Εύκολη ζωή είναι να διαβαίνεις (δίχως να στέκεσαι και χωρίς να παρεκκλίνεις) τον δρόμο σου, συνειδητά (γνωρίζοντας) και ηθελημένα. Να μην ζεις αμυντικά, να μην θέλεις να την γλιτώσεις, να έχεις κατά νου όλα τα πιθανά ενδεχόμενα και να πας βουρ άφοβα να τα περάσεις..

(Η άλλη είναι η δύσκολη, αυτή που κατά κόρον επιλέγεται. Το γιατί είναι δύσκολη αυτή η ζωή που φαίνεται η πιο εύκολη, θα το καταλάβει ο άνθρωπος αφού περάσει το μισό της ζωής του. Η ζωή κρίνεται από το πού σε οδηγεί...)

Θεϊκή εποχή, υπέροχοι άνθρωποι
Αυτό που έχει περάσει η πλειοψηφία τα τελευταία χρόνια, απλά δεν σηκώνεται. Περνάμε το ένα δύσκολο και στο καπάκι έρχεται το ακόμα πιο δύσκολο, και στο καπάκι το ακόμα πιο δύσκολο, και το ακόμα πιο δύσκολο, και το ακόμα… και χωρίς διάλειμμα, χωρίς ανάσα ξεκούρασης. Αυτός ο απίστευτος άθλος, που πραγματικά, στα ανθρώπινα μέτρα, δεν γίνεται να βγει, ΟΣΟΙ ΖΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ και τον φέρνουμε εις πέρας!

Η εποχή μας είναι ΕΞΑΙΡΕΣΗ! Εποχή απαράμιλλη, όχι για την υψηλή σπουδαιότητά της, αλλά για τη μοναδικότητά της! ΠΟΤΕ, σε καμία άλλη χρονική στιγμή, δεν ήταν ζητούμενο ΟΛΟΙ να φτάσουν στο θεό! Πάντοτε υπήρχαν οι φωτεινές εξαιρέσεις, άνθρωποι που έφταναν το υψηλό, για να γίνουν το παράδειγμα για τους πολλούς. Ο ήρωας, ο άγιος, ο στρατηλάτης, ο μύστης, δίδασκαν, νουθετούσαν, όριζαν το υψηλό και το πλήθος υπάκουε, ακολουθούσε.

Από αυτή την εποχή θα βγει το μοναδικό αποτέλεσμα: εξαιρέσεις θα είναι τα κατώτερα όντα. Η πλειοψηφία, ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ (ο λαουτζίκος, η πλέμπα) θα φτάσει στο θεό!

(Να προσθέσουμε κι ότι όλο αυτό, αφορά σε μία διαδικασία που ο καθένας κάνει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! Μιλάμε για έργο θαυμαστό, που μόνο εξαίσιες ψυχές θα επέλεγαν να διαδραματίσουν.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου