Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Η οικειοποίηση του μεγάλου Αλεξάνδρου



Έχω ως βάση την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Αποστολίδη στο διαδικτυακό κανάλι Φρυκτωρίες (εδώ).

Σε κάποιο σημείο λέει ότι Άγγλοι, Γάλλοι, Ισπανοί, Πορτογάλοι, κατά τις επεκτατικές τους επιδρομές χρησιμοποιούσαν τον μύθο του Μ. Αλεξάνδρου για να ΨΗΣΟΥΝ τους λαούς ότι ο λόγος της κατάκτησης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ για να τους έχουν δούλους αλλά για να τους αναβαθμίσουν. Λέει επίσης ο κ. Αποστολίδης, ότι κανένας τους ποτέ δεν έπεισε! (Κανένας κατακτητής, πλην του Αλεξάνδρου, δεν κατάφερε να γίνει αγαπητός στους λαούς που κατάκτησε.)

Υπάρχει κάποιος λόγος που μόνο στον Αλέξανδρο υπέκυπταν εθελούσια οι λαοί;

Να μείνουμε λίγο στο τι προσπαθούν να περάσουν στους κατεκτημένους λαούς: Ότι ΔΕΝ τους κατακτούν για να τους έχουν δούλους, αλλά για να τους αναβαθμίσουν! (Μάλιστα..)

Αυτό σημαίνει ότι ΠΡΟΦΑΝΩΣ αυτό έκανε ο Αλέξανδρος και προφανώς αυτό ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ όλοι οι άλλοι, γι’ αυτό και αποτυγχάνουν!

Ουσιαστικά λένε ΨΕΜΑΤΑ στους κατακτημένους λαούς, ενώ του Αλέξανδρου ήταν αυτή η αλήθεια του.

Θα μπορούσαν οι κατακτητές να εννοούν αυτό που λένε για να φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα με τον Αλέξανδρο; (Θα μπορούσαν, αλλά..) Αντί αυτού τι θέλουν; Να κατακτούν τους λαούς ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ να τους έχουν δούλους, ΑΛΛΑ/ΚΑΙ με ψέματα (χρησιμοποιώντας τον Αλέξανδρο) ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, να δουλοποιούνται εθελούσια οι λαοί!! (Έτσι, γιατί είναι πολύ μάγκες...)

Θα κλείσω με την ουσία. Αναφέρεται ο κ. Αποστολίδης στη θρησκεία του Μ. Αλεξάνδρου, και λέει ότι ΑΠΟΔΕΧΟΤΑΝ τη θρησκεία κάθε λαού. Κάποια άλλη στιγμή λέει ότι πήγαινε για να ΓΝΩΡΙΣΕΙ τον άλλο τόπο, δεν πήγαινε σαν κατακτητής (να επιβληθεί δηλαδή). Κι ένα τελευταίο, που δεν το άκουσα στο βίντεο, ο Αλέξανδρος μαχόταν στην πρώτη γραμμή γιατί ήξερε ότι ακόμα κι αν σκοτωνόταν στη μάχη, οι συμπολεμιστές του θα συνέχιζαν σαν να ήταν εκείνος παρόν! Μαχόταν - έλεγε - με ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ Έλληνες!! Και όχι μόνο τους συμπολεμιστές του τους έβλεπε ως ίσους, αλλά και τους λαούς που κατακτούσε τους αντιμετώπιζε με τον ίδιο σεβασμό, σαν ίσος προς ίσο!!! 

Πάμε να δούμε πώς σκέφτονται οι λοιποί «κατακτητές» (και όλοι οι πολιτικοί, και όλοι όσοι «ηγούνται» σήμερα): Οι πολλοί (ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ πλην του εαυτού τους) είναι βόδια! Είναι αυτοί (κατακτητές, ηγεμονίσκοι κλπ) οι ανώτεροι, και οι λοιποί ένα τίποτα! Σκοπός τους είναι ΚΑΘΑΡΑ και μόνο η ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΗ!! Οι πολλοί είναι χρήσιμοι, υπάρχουν, για να τους υπηρετούν (την «άρια φυλή»)!

Αυτοί λοιπόν, που έχουν αυτή την άποψη, θέλουν να γίνουν Μέγα Αλέξανδροι!!!! (Περνιούνται και για έξυπνοι, σπουδαίοι, οι πιο τιποτένιοι άνθρωποι, οι χαμερπέστεροι, τα σκουλήκια τα έρποντα!!)

Σπουδαίος δεν είσαι επειδή θα ψήσεις κάποιους για τη σπουδαιότητά σου! Σπουδαίος ΕΙΣΑΙ επειδή είναι σπουδαία η σκέψη, που οδηγεί τις πράξεις σου!!! Πτωχοί, πάνπτωχοι τω πνεύματι!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου