Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Η φυλακή από την ελευθερία διαφέρουν στην αντίληψη του καθενός, όπως και η δουλειά από τη δουλεία διαφέρουν μόνο στον τόνο...



Οι σύγχρονες κοινωνίες, είτε στον "αναπτυγμένο" είτε στον "υπό ανάπτυξη" κόσμο, είναι τόσο στην επιφάνεια (πλέον) όσο και στη βαθύτερη ουσία τους...δουλοκτητικές!
Το να επιβιώνεις απέχει πολύ, σε ποιότητα και σε φιλοσοφία που νοηματοδοτεί την ύπαρξη, από το να ζεις πραγματικά και αληθινά.
Στην πολυεθνικά αποικιοκρατούμενη και χρεοκρατικά δομημένη "πραγματικότητα" ο άνθρωπος έχει εξοβελιστεί από το κέντρο του τεχνολογικά υπεραναπτυγμένου "πολιτισμού".


Από τη στιγμή που γεννιέται έως τη στιγμή που πεθαίνει αποτελεί ένα "πατενταρισμένο προϊόν" στην ιδιοκτησία των μεγαλοτσιφλικάδων που λυμαίνονται τον κόσμο και διαμορφώνουν αποκλειστικά με τους δικούς τους μισάνθρωπους και παράλογους όρους την "πραγματικότητά του". Κι ο άνθρωπος ξεπέφτει σε έρμαιο στο έλεος των παρασιτικών οργανισμών τους, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των εταιρειών τους, των κανόνων και των "νόμων" τους, των "αγορών" όπου τα πάντα πωλούνται και εξ-αγοράζονται και ιδιωτικοποιούνται, της "ασφάλειας" πίσω από τα κάγκελα των πανταχού παρόντων κελιών και της "προστασίας"(Αυτές οι κοινωνίες των τρομοκρατών επιστατών και των τρομοκρατημένων υποτελών δεν ταιριάζουν σε ελεύθερους ανθρώπους...) που του παρέχουν. Ο άνθρωπος ξεπέφτει σε "έμψυχο αποτύπωμα" των μητρώων και αριθμών με τα οποία τον σταμπάρουν σε κάθε πτυχή του "κοινωνικού  εγκλεισμού" και των "θέσεων εργασίας" και ψυχαναγκαστικής καριέρας-Στο βωμό μιας καριέρας, που του προσφέρουν λες και του κάνουν χάρη.
Όμως η δουλειά από τη δουλεία διαφέρουνε μόνο στον τόνο!

Η μεταφορά των δικαιωμάτων, των ίδιων των ιδιοτήτων και της συνείδησης των ανθρώπων σε κέντρα λήψης αποφάσεων στα οποία δεν έχουν καμία πρόσβαση και σε μυστικοπαθείς συναγωγές "υψηλών προσωπικοτήτων" τελείως ξένων προς αυτούς, ισοδυναμεί με σφετερισμό των ανθρώπινων πλασμάτων!

ανιχνευτής


(πατήστε το κουτάκι με τις δυο γραμμούλες για υπότιτλους στα αγγλικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου