Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Οι πολίτες θα πάρουν τα γκέμια

Είδα μία ανάρτηση στο fb με θέμα «Κέρκυρα: Χωρίς την Ελληνική σημαία το Παλαιό Φρούριο» (εδώ), όπου στα σχόλια δέχτηκε σφοδρότατη επίθεση η δήμαρχος (παραθέτω ενδεικτικά στο τέλος).

Μέχρι πρότινος τα ίδια έκανα, γκάριζα απαιτώντας να κάνει σωστά τη δουλειά του αυτός που πληρώνεται από τον λαό (αδρά) γι’ αυτήν.

Στην Ερεικούσσα τη Σημαία στο Φυλάκιο την ύψωσαν πολίτες. (Καμία τοπική αρχή δεν ενδιαφέρθηκε ούτε για την έπαρση της Σημαίας, ούτε για τις εκδηλώσεις της υψηλούς νοήματος φετινής επετείου μας, ούτε καν σε κατάθεση στεφάνου δεν προέβησαν.)

Ποια η διαφορά στις δύο περιπτώσεις; Στην πρώτη, οι πολίτες με τη στάση τους τούς δίνουν εξουσία! (Ακόμα και σύσσωμος ο λαός να τα χώνει στους «άρχοντες», από τη στιγμή που τους αναθέτουμε τη δουλειά τούς παραχωρούμε κι όλα τα δικαιώματα.) Στη δεύτερη περίπτωση οι πολίτες, χωρίς να πασχίσουν, ανέδειξαν το ζητούμενο, ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

Να προσθέσω κάτι σημαντικό. Παρότι δείχνει ότι στηρίζονται (γι’ αυτό ακόμα στέκουν στα βάθρα τους) από τη μεγάλη πλειοψηφία που συναινεί, δεν είναι καθόλου έτσι. Καμία δύναμη δεν αισθάνεται κάποιος που οι ακόλουθοί του εκβιάζονται, τον ακολουθούν από φόβο. (Σε κάθε ηρωική μάχη που δώσαμε, διαχρονικά, έναντι κάθε πολυάριθμου εχθρού, αυτό που ευθυνόταν για την θεαματική έκβαση ήταν ότι πολεμούσαν κάποιοι ελάχιστοι από επιλογή -αυτό που λέμε Ελεύθεροι άνθρωποι- έναντι πολυάριθμων φοβικών, εξαναγκασμένων! -που δύναμη έπαιρναν μόνο από το γεγονός ότι ήταν πολυάριθμοι. Αυτό όμως, όπως κάθε φορά αποδεικνύεται, ποτέ δεν αρκεί.)

Στο δια ταύτα, το μόνο που χρειάζεται είναι να αντιληφθούν οι λίγοι την υπεροχή τους. Κι αφού την αντιληφθούν απλά να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Αρκεί για να γυρίσουν όλα τούμπα.

 

Υ.Γ. Η Ιστορία εκεί το πάει, θα χάσει την εξουσία κάθε βάρβαρος επειδή δεν θα έχει λόγο ύπαρξης. Γνωρίζουμε επίσης ότι η Ιστορία καθόλου δεν βιάζεται, είτε συμβεί σε 1 μήνα, ή 5 χρόνια, ή σε 100, το ίδιο της κάνει. Εμάς περιμένει -στην απόλυτη διακριτική μας ευχέρεια έχει αφήσει το ζήτημα.

 

Σχόλια:

Κώστας Μ--------- Ξεφτήλα, η δημοτική αρχή έφερε το νέο και το ηθικό. Μπράβο!!!

Ελένη Μ--------- Ντροπή κ αίσχος στους άρχοντες του νησιού μας!! ·

Roula P---------- Άμα υπάρχει σωστή οργάνωση.. φτου σας γίδια καρεκλοκενταυροι

Anastasia P--------- Θα την πήρε ο αέρας και δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πάρουν άλλη οι πτωχοί .

Dimitris V-------- Μα ούτε ένα φουλάρι που έχουμε;

Nikos P--------- Μπράβο σας για άλλη μια φορά που δείχνετε πόσο ανθελληνες είστε......

Vasiliki B------------- Ξεφτίλα!!!!γι αυτό το νησί δεν πάει μπροστά.....γιατί τέτοιοι άνθρωποι το καταστρέφουν το τόπο αυτό....αλλά μάλλον θα είχε κορωνοιο και την είχαν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες·

ουρανια κ-------------- Ανίκανοι αυτοί που μας κυβερνάνε τη καρέκλα θέλουν και του μεγάλους μισθούς

George M----------- Τι κουταμαρα να μην βάλουν σημαία ,,,κάτι δεν πήραν,,,,$,,.

Spiros K---------- Τρεχάτε στις προεκλογικές τους εκδηλώσεις να φωτογραφιζεστε μαζί τους κ να τους κάνετε τεμεναδες.

Γιάννης 'Ι----------- Ντροπή και Αίσχος! Τίποτα δεν σέβεστε ρεντίκολα μόνο αυτή η σημαία μας έχει απομείνει όλα τα υπόλοιπα τα έχετε ισοπεδώσει. Ούτε τους ήρωες που θυσίασαν την ζωή τους για την πατρίδα δεν μπορείτε να τιμήσετε ως πρέπει. Φτου σας ξεφτιλισμένοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου