Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Ώρα ξεσαβουρώματος


Οι καταστάσεις (τόσο σε συνολικό όσο και σε ατομικό επίπεδο) είναι τέτοιες ώστε να βγάζουν στην επιφάνεια όλους τους φόβους, την αγωνία, τα αδιέξοδα κάθε ανθρώπου. Ο λόγος; για να ξεσαβουρώσει. Ζητούμενο είναι να απαλλαχτεί από κάθε φόβο του. (Μην εστιάσεις στο να βρίσκεις λύσεις, καθάριζε έναν έναν τους φόβους σου -όποιον κάθε φορά η εκάστοτε συγκυρία σού βγάζει-, μέχρι να νετάρεις απ’ όλους.)

Όποιος μπορεί να κάνει αυτό. Όποιος δεν μπορεί σημαίνει ότι δεν ξέρει το κύριο αίτιο κάθε φόβου του. Γι’ αυτόν η κατάσταση θα είναι βοηθητική ως προς το να το βρει. Αφού βρει το αίτιο θα είναι ικανός ο άνθρωπος να απαλλαχτεί.

Όποιος δεν νογά ότι τον αφορούν τα παραπάνω σημαίνει ότι δεν έχει ακόμα γυρίσει μέσα του (οι άλλοι ευθύνονται για ό,τι ο ίδιος βιώνει). Σ’ αυτήν την περίπτωση οι καταστάσεις θα είναι βοηθητικές ως προς το να το καταλάβει. Αφού το αντιληφθεί θα είναι ικανός να βρει το αρχικό αίτιο κάθε προβλήματος -που ο ίδιος κουβαλά και του το βγάζει στη φόρα η συνθήκη.

..........

Η κατάσταση είναι άκρως βοηθητική για τον καθένα από εμάς, σε όποια φάση της εξελικτικής διαδικασίας κι αν βρίσκεται.  

Κάθε στάδιο σε κάνει ικανό για το επόμενο.

Η πίεση θα συνεχιστεί, ακαταπαύστως και αυξανόμενη, μέχρι και ο τελευταίος από εμάς καταφέρει να απαλλαχτεί απ’ ό,τι τον σέρνει (και τον κάνει να σέρνεται).

Όσο ζεις μπορείς! Όσον χρονών κι αν είσαι εκμεταλλεύσου την κατάσταση για να απαλλαχτείς. Ένα λεπτό μονάχα αν ζήσεις νεταρισμένος θα σου είναι αρκετό. Μία στιγμή ελευθερίας μια αιωνιότητα.

Τέλος, είναι η απόλυτη καλοσύνη όλα αυτά τα δεινά. Για τη δική μας ελευθερία πρόκειται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου