Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Ποιος ΔΕΝ επιτρέπεται να μιλά (και σήμερα και πάντα)


Αυτός που ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ τις μεγαλοστομίες του.

Θα μπορούσε έτσι απλά να τεθεί και να γλιτώναμε το μαρτύριο της παπαρολογίας, όμως παρότι δείχνει ευκολοκατανόητο, δεν γίνεται. Όλοι κατανοούμε την ορθότητα της φράσης, κανείς όμως δεν καταλαβαίνει ότι αφορά τον ίδιο, όλοι πιστεύουν ότι αφορά ΜΟΝΟ όλους τους άλλους.

Λόγω αυτού χρήζει περαιτέρω αναλύσεως:

Σε μία εκπομπή εχθές με καλεσμένο έναν οικονομολόγο αναλυτή, ο παρουσιαστής τον εκθείαζε για τον αγώνα που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια (από το 2011). Με ποιον τρόπο αγωνίζεται όλα αυτά τα χρόνια ο αναλυτής; «Από τότε τα λέγατε και κανείς δεν σας άκουγε» είπε ο παρουσιαστής. Αυτός ήταν ο αγώνας του, έλεγε στον κόσμο τι συμβαίνει και τον προέτρεπε να αντισταθεί. (Άπειροι έχουν κάνει τέτοιου είδους αγώνα, δεν τους αφορά η φράση ε; )

Άλλοι φτιάχνουν ομάδες/κινήματα αγωνιστικά. Κι αυτοί αγώνα κάνουν, δεν τους αφορά η φράση ε;

Άλλοι άρχισαν να εναντιώνονται όταν κάηκε η γούνα τους (ή επειδή πρόκειται να καεί) κι αυτοί κάνουν αγώνα, δεν τους αφορά η φράση ε;

Άλλοι κάνουν διατριβή στους αρχαίους προγόνους και δίνουν διαλέξεις με σκοπό να πάρουν λίγο από εκείνο το φως και να το ρίξουν σήμερα. (Ασχολούνται με την ΝΕΚΡΗ ιστορία, αντί να συμμετέχουν στη ΖΩΝΤΑΝΗ, αυτή που σήμερα γράφεται.)

κλπ. 

Δεν θα μακρηγορήσω, θα πω μόνο τούτο: Στην περίπτωση που κάποιος από τους ως άνω αγωνιστές (από όποια κατηγορία) χρειαστεί να δώσει αγώνα κανονικό (πχ αν πάνε να του πάρουν το σπίτι) ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΓΩΝΑ;;;;;; Που αγώνας σημαίνει να δεχτείς να σε πάρουν από το σπίτι σου μόνο νεκρό. Αυτόν τον αγώνα πιστεύεις ότι ΜΠΟΡΕΙ να τον δώσει αυτός που αγωνίζεται με έναν από τους παραπάνω τρόπους;;

Ή θα τρέξει στην ποδιά του μπροστάρη/ηγεμονίσκου να ζητήσει εκείνος να τον σώσει, ή/και οι οπαδοί της ομάδας του ηγεμονίσκου; Και καλώς να το κάνει, ΑΝ….. ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ όμως; Αν δεν «ευκαιρεί» ούτε ο ηγεμονίσκος, αλλά ούτε και οι οπαδοί, αν κανείς δεν βρίσκεται για να συνδράμει, ο ίδιος τι θα κάνει; (Εγώ γνωρίζω την απάντηση, για σένα θα είναι μάλλον έκπληξη.. αν θέσεις το ερώτημα στον εαυτό σου.)

Αγώνας θεωρείται ΜΟΝΟ αυτός που δίνει ΔΥΝΑΜΗ σ’ αυτόν που τον κάνει. Που τον κάνει άτρωτο, θεριό! Που μπορεί ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ να δώσει τις μάχες του, και να σηκώσει το όποιο τίμημα, και να δεχτεί το όποιο αποτέλεσμα.

Αν δεν καρπώνεσαι αυτά τα πολύ συγκεκριμένα οφέλη, τότε ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΓΩΝΑ! Που σημαίνει ΔΕΝ ΠΡΑΤΤΕΙΣ, που σημαίνει ΣΕ ΑΦΟΡΑ η φράση, που σημαίνει ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου