Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Ο άνθρωπος είναι πάνω από τη ζωή

Η αναζήτηση δεν αφορά στην παύση των δεινών. Με τη γνώση/σοφία δεν σταματάς τις δυσάρεστες καταστάσεις - τα προβλήματα (διότι είναι χρήσιμα, η εξέλιξη της ζωής στηρίζεται στα κακά συμβάντα), η σοφία βοηθά τον άνθρωπο να καταλάβει ότι είναι πάνω από αυτά! Ο άνθρωπος υπερισχύει των δεινών!

Λέμε δυνατό έναν άνθρωπο ο οποίος δεν χάνει την ψυχραιμία του, βρίσκει λύση στο όποιο πρόβλημα, δεν αυτό τον γονατίζει. Αυτό είναι ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ όλων των ανθρώπων. Δεν έχει να κάνει με τον χαρακτήρα ούτε με κάποια ειδικά προσόντα, ΚΑΘΕ άνθρωπος διαθέτει (έμφυτη) αυτή τη δυνατότητα.

Η προσπάθεια να αποφύγουμε το πρόβλημα, ή να το αποδεχτούμε συμβιβαζόμενοι, ή το να σκληρύνουμε για να μην μας ακουμπά, είναι ΉΤΤΑ! Ήττα έναντι της ζωής. Την οποία δε ήττα δεν μας την δίνει η ζωή, εμείς οι ίδιοι τής παραχωρούμε την νίκη, επειδή τη φοβόμαστε, και τη φοβόμαστε επειδή μας σέρνει, και μας σέρνει διότι δεν γνωρίζουμε ότι υπερισχύουμε. 

Υ.Γ. Ο κανονικός θάνατος δεν είναι πρόβλημα για τον άνθρωπο, πέθανε δεν καταλαβαίνει τίποτε. Το να ζεις σαν πεθαμένος είναι ο μόνος θάνατος που υπάρχει (και ο λόγος που δημιουργήθηκε η λέξη). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου