Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Σίγησε η φωνή των Bee Gees


 

Σε ηλικία 62 ετών "Έφυγε" ο Ρόμπιν Γκιμπ, ένα από τα τρία αδέλφια που δημιούργησαν το θρυλικό συγκρότημα της ντίσκο, Bee Gees. Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου του.

Πριν από έναν μήνα περίπου ο 62χρονος Γκιμπ νοσηλευόταν σε κώμα σε νοσοκομείο του Λονδίνου μετά από πνευμονία. Πάντως τα κατάφερε και επανήλθε, αλλά τελικά δε θα άντεχε για πολύ...



Ο Γκιμπ γεννήθηκε στο Νησί Μαν ανάμεσα στην Αγγλία και την Ιρλανδία το 1949. Η οικογένειά του μετακόμισε στο Μάντσεστερ και μετά στην Αυστραλία όπου ο Ρόμπιν, ο Μορίς και ο μεγαλύτερος αδελφός τους Μπάρι άρχισαν την καριέρα τους δημιουργώντας το συγκρότημα Bee Gees.


Το συγκρότημα των Bee Gees απέκτησε τεράστια επιτυχία τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 με μια σειρά από ερωτικές μπαλάντες και κομμάτια της ντίσκο όπως «Stayin' Alive», «How Deep Is Your Love» και «Night Fever».


Οι πωλήσεις των άλμπουμ του έφθασαν τα 200 εκατομμύρια αντίτυπα, κάτι που τους έκανε συγκρίσιμο μέγεθος με συγκροτήματα, όπως οι Rolling Stones και οι Pink Floyd για την μουσική βιομηχανία. 






http://www.katohika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου