Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Περί εμβολίου ο λόγος

Είδα κατά τύχη ένα βίντεο, η περιγραφή* μού θύμισε…... τη ζωή μου όλη!! Σήμερα τη θέση του κριτηρίου έχει πάρει το εμβόλιο, αλλά ποτέ δεν ήταν διαφορετικά. (Ίσως γι’ αυτό δεν πάσχω, από την πολύ εκπαίδευση.) Ξεπαρεού λοιπόν, όποιος δεν κάνει αυτό που ορίζει η κοινωνία -και φυσικά, πάντα, εθελούσια η έξοδος, καθότι δημοκρατία έχουμε.

Στους προγενέστερους «κανόνες της κοινωνίας», που όποιος δεν τους τηρούσε έμενε εκτός, παρατηρούσα ότι η μεγάλη πλειοψηφία συναινούσε, χωρίς κανένα πρόβλημα. Βγάζω λοιπόν εύκολα το συμπέρασμα ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων, αυτοί που αρέσκονται να στέκουν στην επιφάνεια κι αυτοί που αντιλαμβάνονται την ουσία.

Οι πρώτοι είναι αυτοί που υπακούν εύκολα, καθότι δεν ενδιαφέρονται διόλου για το αν κάτι είναι σωστό ή λάθος πριν/για να το τηρήσουν, αν προάγει, ή το σε βάθος χρόνου του.

Ο λόγος που σήμερα πάσχει η μεγάλη πλειοψηφία δεν είναι ότι φτάσαμε επιτέλους όλοι στην ουσία (κατά κείθε πάει, αλλά δεν αφορά το σήμερα). Ο λόγος είναι γιατί πάνω από το ένα φίμωτρο μπήκε κι ένα άλλο. Στον ήδη καταπιεσμένο η νέα καταπίεση δημιουργεί αποπνιξία.

Αυτά ήθελα να πω, α κι ένα τελευταίο.. Το σύμπαν δουλεύει για μένα! Η ακριβής περιγραφή: «Αν θέλει κάποιος να ζήσει στην κοινωνία θα κάνει αυτό που ορίζει η κοινωνία, μέσα σ’ αυτό το πατερναλιστικό πλαίσιο του κράτους, ειδάλλως θα βρεθεί με άλλους ανθρώπους σε ξερονήσια!!!»

(Το ξερονήσι έγινε στόχος ζωής τους τελευταίους μήνες, κατά πώς δείχνει δεν θα χρειαστεί να κουνήσω ούτε δαχτυλάκι.)

 

 

* «Το κράτος θα λέει δεν θα κάνεις το εμβόλιο, δεν υπάρχει πρόβλημα, είσαι ελεύθερος με βάση την συναίνεσή σου, που δεν θα δώσεις γιατί δεν θες να εμβολιαστείς, και μετά θα έρχεται η aegean, και όλοι αυτοί που θα συνεργαστούν με το κράτος, και θα κάνει τη δουλειά. Θα σου λέει θες να μπεις στο αεροπλάνο; Όχι, θα κάνεις πρώτα εμβόλιο. Δεν θες να κάνεις εμβόλιο; Δικό σου πρόβλημα, αν έκανες εμβόλιο θα ήταν όλα εύκολα, τώρα θα ταλαιπωρηθείς.

Κάπως έτσι, αυτό το εθελούσιο κατά τ’ άλλα εμβόλιο θα γίνει και πολύ υποχρεωτικό.

(…)

Όποιος δεν επιθυμεί να κάνει το εμβόλιο, διότι αντίκειται στων φιλοσοφικών του πεποιθήσεων τότε θα κάτσει μέσα στο σπίτι του και δεν θα έχει επαφή με κανέναν. Κι αν θέλει να ζήσει στην κοινωνία θα κάνει αυτό που ορίζει η κοινωνία, μέσα σ’ αυτό το πατερναλιστικό πλαίσιο του κράτους, ειδάλλως ... »

 

(Το βίντεο εδώ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου