Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Ό,τι γέγονε γέγονε

κι ό,τι γράφει δεν ξεγράφει.

Κάθε φωτογραφία αναρτημένη στο Αρχείο Καταγγελιών έχει και την ιστορία πάνω της γραμμένη*. 

Η ιστορία, για να γίνει Ιστορία, περνάνε κάποια χρόνια.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ΑΛΛΑΖΕΙ! ή ότι ξεχνιέται ή παραγράφεται.

Ό,τι ο καθένας έκανε, ή δεν έκανε, γράφτηκε.

Όχι από μένα, μην πυροβολείτε σύντεκνοι! Η ιστορία γράφεται από τα ίδια τα συμβάντα! Τα οποία κάποιος τα έπραξε ή/και δεν τα έπραξε, το σίγουρο είναι ότι δεν συνέβησαν από μόνα τους.

ΑΡΑ... αν θες κάπου να επιρρίψεις ευθύνες είναι σε όσους τα διαδραμμάτισαν. Εγώ ένας απλός γραφιάς είμαι.


* Κι ακόμη δεν έχω ολοκληρώσει, άρχισα με τα δικά μου, αλλά έχω τα περισσότερα από τα συμβάντα των τελευταίων 10 ετών στα κιτάπια μου. Και δεν τα έχω μόνο εγώ στην κατοχή μου, τα έχω μοιράσει δεξιά κι αριστερά, έτσι για να υπάρχουν. Καθώς επίσης άρχισα και το τύπωμα, θα εκδοθούν. Α, και θα πωλείται τσάμπα, περί τα 20 λεπτά του ευρώ! Έτσι, για να εκπληρώσω την υπόσχεση που έδωσα στον Γκιόλια όταν έφτιαξα το μπλουζάκι "θα χρειαστεί να φάτε πολλούς..." Σ' αυτόν θα είναι αφιερωμένο το βιβλίο. 

______________________________

Μέρος της επιστολής του Γκιόλια:

(το σύνολό της επιστολής θα το βρεις στην ίδια φωτό που έχω αναρτημένη στο αρχείο.)

Υ.Γ. Πριν 11 μήνες πήρες ένα πιστόλι να πας στο γραφείο στο "Πρώτο Θέμα" για να σκοτώσεις τον Θέμο ίδιος είπες σε μένα και στον δικηγόρο σου Γ.Αγιοστρατίτη. Είχες μαζί σου το όπλο. Προσπάθησα να σε σταματήσω και έβαλα κόσμο να πάρει να ενημερώσει τον Θέμο να μην πάει στο γραφείο. (Ούτε ο ίδιος το ξέρει ότι το έκανα και εσενα πάλι στο απέκρυψα). Ο Θέμος πράγματι δεν ήταν στο γραφείο. Μην επιχειρήσεις να κάνεις το ίδιο με μένα. Άδικος κόπος. Δεν με νοιάζει. Τζάμπα... μάρτυρα θα με κάνεις. (...) ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΚΙΟΛΙΑΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου