Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Η έλλειψη δεν σημαίνει ακύρωση


Διαχειριστής σε μία πολυκατοικία γίνεται ένας από τους ιδιοκτήτες. Ιδιοκτήτες παραμένουν κι οι άλλοι όταν αναλάβει, δεν μεταμορφώνεται -μαγικά- σε περισσότερο ιδιοκτήτης από τους λοιπούς, με την ανάληψη του καθήκοντος.

Ο λόγος που χρειάζεται να οριστεί ένας διαχειριστής είναι αμιγώς πρακτικός, δεν θα ήταν εύκολο να πηγαίνουν όλοι μαζί σε μία υπηρεσία για να κάνουν μια δουλειά. Ορίζουν το λοιπόν (οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες) τον διαχειριστή ως ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ για να κάνει τις δουλειές και για όλους τους υπόλοιπους.

Να πούμε ότι κάνει στους λοιπούς χάρη; Ας το πούμε. Όποιος μάς κάνει χάρη τον κερνάμε κατιτίς (έλα να σε κεράσω έναν κουραμπιέ ρε αδελφέ μου), δεν πέφτουμε στα τέσσερα. Αλλά δεν είναι αυτό το πόιντ μου. Ξέρεις γιατί ο διαχειριστής μιας πολυκατοικίας ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ; (Κανονικά, λογικά, αν κάποιον στέλνουμε για τις δουλειές μας, για να μην κουράσουμε το κωλαράκι μας, κανονικά θα έπρεπε να πληρώνεται.) Ο λόγος που δεν πληρώνεται ο εκπρόσωπος-διαχειριστής είναι γιατί........ Ο ΡΟΛΟΣ ΓΥΡΝΑΕΙ!!!!!!!! ΟΛΟΙ οι ιδιοκτήτες είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να αναλάβουν τη διαχείριση. Ο ένας μετά τον άλλο. Έτσι, δεν χρωστάει κανείς σε κανέναν.

ΚΑΙ...... φτάσαμε στο ζητούμενο! Αυτός είναι ο τρόπος να ΛΕΙΤΟΥΡΓΉΣΕΙ η Δημοκρατία! Δέκα εκατομμύρια είμαστε, όλοι να περάσουμε από τη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ!

Προσόντα ιδιαίτερα ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!! Ο εκπρόσωπος ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΚΤΕΛΕΙ! ούτε σοφός χρειάζεται να είσαι, ούτε πανάξιος, ούτε γνώστης όλων των θεμάτων (υπάρχουν εξειδικευμένοι σύμβουλοι, που πληρώνονται ΑΔΡΟΤΑΤΑ για να "δίνουν τα φώτα τους" στους ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΟΦΟΥΣ, ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ, ΠΑΝΙΒΛΑΚΕΣ που κάθονται στα έδρανα της βουλής, όλα τα χρόνια -από τη μεταπολίτευση κι ενταύθα!) Αρα, ο καθένας μας μπορεί να αναλάβει (μέχρι και η κόρη μου θα μπορούσε), έχοντας τις μελέτες των ειδικών και την εντολή των πολλών, πις οφ κεικ!

Και θα μου πεις τώρα "κοπελιά μου σε ποιο συννεφάκι ζεις; κατέβα να μας κάνεις λίγο παρέα, αυτά τα πράγματα απλά ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!!!" Και θα σου πω "έχεις απόλυτο δίκιο"! Το ότι δεν γίνεται όμως Δημοκρατία να έχουμε δεν σημαίνει ότι ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ! Η οποία είναι:

• Όταν οι εκπρόσωποι πληρώνονται σας βασιλιάδες, έχουν θρόνους, κόκκινα χαλιά και παλαμάκια, μιλάμε για το πολίτευμα της ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ.

• Όταν οι εκπρόσωποι βρίσκονται στο ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ μιλάμε για το πολίτευμα της ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ.

• Όταν οι εκπρόσωποι την εντολή του λαού την γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια, θεωρούν ότι λευκή επιταγή παίρνουν με κάθε εκλογή τους, και όταν πάρουν τη θέση κάνουν Ό,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ, μιλάμε για το πολίτευμα της ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ.

Κι αν κάνουμε τη σούμα!!!!! μια απλή πρόσθεση των ανωτέρω, θα έχουμε το πολίτευμα.... (το χωρίς όνομα) ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ!!!

Υ.Γ. Το φοβερότερο όλων ξέρεις ποιο είναι; Και ΠΡΙΝ ΤΟ 2010..... ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΣΧΥΑΝ!!!!!! κανέναν μας δεν ενοχλούσε ΠΡΙΝ αρχίζει να βαίνει εις βάρος μας. Φυσιολογικότατο θα το πω, έτσι είναι φτιαγμένος ο άνθρωπος, ΟΜΩΣ... δεν γίνεται να μην κάνω μια ιδιαίτερη μνεία, στον άνθρωπο που είχε πρόβλημα και πριν το 10. Όχι για να τον εξυψώσω, αλλά για να αναδείξω κάτι χρήσιμο για τα νέα παιδιά: Αυτός που ΠΑΣΧΕΙ σε μία κατάσταση σαθρή έχει βάθος, όχι ψυχικό νόσημα. Η φωτό αφιερωμένη εξαιρετικά.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου