Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Ο βιαστής

Λέμε αν δεν καθόσουν δεν θα σε βίαζε. Είναι μία αλήθεια όμως μισή, γιατί πιάνουμε το ζήτημα από την ώρα που έχει πιστέψει ότι το μπορεί. Όμως σε εκείνο το σημείο σε έχει κάνει ήδη θύμα -άπαξ και νιώσεις θύμα θα παλεύεις και σαν θύμα, θα χάσεις, ο θύτης πάντα έχει την υπεροχή.

Η ολόκληρη αλήθεια είναι: Για να καταφέρει να σε θυματοποιήσει έχει πατήσει κάποιο κουμπί σου. Συγκεκριμένα πράγματα λένε ή/και κάνουν για να προκαλέσουν εγκλωβισμό. Εγκλωβισμός σημαίνει σε έκανε μωρό -απόλυτη ανισχυρότητα, κάποιος να σε σώσει.

(Παρατήρησε τις τακτικές όλων των δυναστών -και στο περιβάλλον σου, πιο εμφανές είναι στους πολιτικούς-, και θα δεις τα κουμπιά που πατάνε -πχ της αδικίας, της ενοχής, της αξίας σου κοκ.)

Δυνάστες δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάψουν υπάρχουν, όταν σε έχει κάνει ήδη να νιώσεις θύμα αδίκως θα παλεύεις, οπότε τι μένει; Να μην έχεις κουμπιά να σου πατήσει. Αν δεν καταφέρει να σε κάνει ανίσχυρο θα σταματήσει ο βιασμός πριν καν αρχίσει (στο στάδιο της σκέψης), διότι δεν θα πειστεί ότι το μπορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου