Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Το δικό μας "αναστάσιμο μήνυμα" δεν μπορεί παρά να είναι μόνο αυτό:


Δεν σκοπεύω να αναφερθώ σε μυστικά διευθυντήρια και αόρατα εργαστήρια κατασκευής αδίστακτων τρομοκρατών στην υπηρεσία των όποιων σκοτεινών σχεδίων μιας μυστικοπαθούς και μισάνθρωπης ελίτ. Τα οποία κοστίζουν πάμπολλες ζωές αθώων ανθρώπων, που σπάνε σαν εύθραυστα στάχυα στο σφύριγμα απαίσιων ανέμων.

Σκοπεύω να μιλήσω για το "ζουμί" αυτής της ζοφερής ιστορίας που τείνει να στοιχειώσει σαν μακάβρια κατάρα τον όποιο ανθρώπινο πολιτισμό και τις προοπτικές να ακμάσει και να ευδοκιμήσει. Για το αποτέλεσμα που συγχρόνως αποτελεί και αίτιο στοχευμένης εκπόρευσης κυρίαρχων μεθοδεύσεων και εκδήλωσης αγκυλώσεων με παθογενή πυρήνα κι απονεκρωτικών κυριαρχημένων συμπεριφορών.
 Η ανθρωπότητα μοιάζει να έχει άνισα διαιρεθεί σε δυο κατηγορίες.

Δυστυχώς αυτή της  αποκαρδιωτικής πράγματι πλειοψηφίας  των σκιαγμένων, που διαφέρουν μόνο στο βαθμό της οξύτητας ή της έντασης των συμπτωμάτων σε κάθε πτυχή της ζωής τους.
- Εδώ να επισημάνω ότι το εύπλαστο πεδίο του υποσυνείδητου αποτελεί μεγάλη παγίδα και κερκόπορτα για χειραγώγηση από κάθε είδους προπαγανδιστές και δημαγωγούς, αλλά και συγχρόνως μεγάλη ευκαιρία εξέλιξης και υπέρβασης για όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν τις λειτουργίες του και να τις χειριστούν με σκοπό την απελευθέρωσή τους -

Όσο για την άλλη κατηγορία -αν η ποιότητα και ο βαθμός ανεξαρτησίας της αντίληψης κάνει την ειδοποιό διαφορά- που σχεδόν αναφέρεται σε άλλο είδος ανθρώπων, κατά κάποιο τρόπο: Πρόκειται για μια μειοψηφία, ωστόσο πιστεύουμε όλο και πιο ελπιδοφόρα αυξανόμενη, εκείνων που κλείνουν αυτιά και γυρίζουν την πλάτη σε επίσημες ερμηνείες και διάτρητα, κακοστημένα πακέτα εξηγήσεων για το πώς λειτουργούν ή οφείλουν να λειτουργούν τα "πράγματα". Εκείνων που αρνούνται να δελεαστούν από ψυχαναγκαστικούς ήχους των σύγχρονων ύπουλων Σειρήνων, που απαξιούν να συμμορφωθούν με τις άνωθεν υποδείξεις, που αρνούνται να αποδεχτούν την επιβαλλόμενη τάξη πραγμάτων και τις νόρμες της, που δεν κιοτεύουν μπροστά σε απειλητικά νοούμενα και υπονοούμενα και εκφοβιστικούς  βρυχηθμούς, που δεν δειλιάζουν να ακολουθήσουν συναρπαστικές ατραπούς και δύσβατα μονοπάτια.  Πρόκειται για εκείνη την "πάστα ανθρώπων" που συχνά στοχοποιούνται μνησίκακα τόσο από τους πάνω όσο κι από τους κάτω και ακόμη πιο συχνά αποκαλούνται ταραχοποιοί ή ό,τι άλλο φορτισμένο με αρνητική σημασία για το ευρέως αποδεκτό κοινωνικό status. Πολύ συχνά αποκαλούνται ακόμα και τρελοί. Αν και αυτό περισσότερο ταιριάζει στην επούλωση ψυχικών πληγών παρά σε εκδήλωση ψυχικών παθήσεων και προβληματικών συμπεριφορών. Πρόκειται από απλούς ανθρώπους αλλά με συνειδήσεις σκληρές σαν καρύδια μέχρι δονκιχωτικές φιγούρες, μέχρι και εμβληματικές μορφές πολεμιστών, που μοιάζουν μερικές φορές να εισχωρούν στην κυρίαρχη μιζέρια από εναλλακτικά σύμπαντα. Και που τα λόγια, τα μηνύματα, οι δράσεις τους, οι αυτοσχεδασμοί και η ευελιξία τους, η δυσκολία καταχώρησής τους σε αναγνωρίσιμα κουτιά και φακέλους, προκαλούν την οργή και την εκδικητική αντίδραση. Τόσο των εποπτών του "ιδρύματος" όσο και των ιδρυματοποιημένων "τροφίμων", ώστε να δοθεί η "λύση" για να "αποκατασταθεί" η "ομαλότητα".

Αλλά ας επιστρέψουμε στο πανταχού παρόν μέγα σκιάξιμο και στις με αυτοματοποιημένη βούληση και κίνηση ορδές σκιαγμένων. Ή φοβισμένων. Στο εσωτερικό μούδιασμα που οδηγεί στην παράλυση των αντανακλαστικών, στον τριγμό των οδόντων, στο λήθαργο και τη λήθη, στο πάγωμα των ψυχών.

Ο Φόβος. Καιροφυλακτεί, ανατροφοδοτείται, βρίσκεται παντού και το άγγιγμα των αφηγημάτων και χτυπημάτων του ακολουθεί σαν πανούργος ιός τους ξενιστές του ακόμα και στα όνειρά τους.
Παραμονεύει στα σκυθρωπά και άκαμπτα βλέμματα των δημόσιων περσόνων και στις προβλέψεις των ειδικών για επερχόμενα δεινά, ακόμη μεγαλύτερα από τα ήδη υπάρχοντα. Εκτοξεύεται σαν άυλο ξερατό μέσα από οθόνες πάνω σε υπνωτισμένα σχεδόν εγκεφαλικά κύτταρα. Εκπορεύεται σαν σκοτεινή σκιά μέσα από μέσα από χολυγουντιανές ή "cult" παραγωγές, από "πειραγμένα" στοιχεία και κατασκευασμένες ειδήσεις, μέσα από "βεβαιότητες" για μη αναστρέψιμες εξελίξες. Κι όλα αυτά, σε μια πραγματικότητα τόσο ρευστή όσο και τα ύδατα που συχνά δεν μπορούν να συγκρατήσουν ούτε οι όχθες των ποταμών.
 Ρέει και εξαπλώνεται κι ο Φόβος μέσα στις ποικίλες εκφάνσεις του κοινωνικού γίγνεσθαι και στα εδάφη του ατομικού και συλλογικού ασυνείδητου. Διαβρώνοντας την αντίληψη και σμικρύνοντας τη νόηση. Χτυπάει τα θύματά του σαν τη μαύρη πανώλη που θέρισε τους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς του Μεσαίωνα. Χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που μπορεί να επιστρατεύσει:
  • Πολιτικά βαλτοτόπια για να πνίγουν την ανάπτυξη της ελεύθερης σκέψης, έκφρασης, κίνησης.
  • Συλλογικά αποδεκτές παραστάσεις που εδραιώνουν ασφυχτικούς και στείρους ορισμούς.
  • Μυγιάγγιχτοι δείκτες χρηματιστηρίων, διακυμάνσεις επιτοκίων, και κουπόνια στοιχημάτων που υπόσχονται κέρδος αλλά οδηγούν σε εκβιάσιμο χρέος, γνωστά και ως ομόλογα.
  • Πολιτική, ιδεολογική, στρατιωτική, οικονομική, θρησκευτική, πολυπολιτισμική, βελούδινη τρομοκρατία, που αφήνει πληγές στο μυαλό και το σώμα και πραγματικές εκατόμβες θυμάτων στο διάβα της.
  • Εκδήλωση παθογενούς συμπεριφοράς ως αποτέλεσμα πολυεπίπεδων διανοητικών και ψυχολογικών εμφυτεύσεων μίας τεράστιας κοινωνικής μηχανικής, η οποία και δραστηριοποιείται από τα πρώτα κιόλας ευαίσθητα στάδια της ανθρώπινης ύπαρξης.

Ζούμε σε μία χώρα που ο Φόβος επιδίδεται σε ξέφρενο πάρτυ, με συνδιοργανωτές πολυεθνικά παράσιτα και τοπικούς κυφήνες. Μια χώρα που ετοιμάζεται να πενθήσει το "μεσσία" και στη συνέχεια να πανηγυρίσει την ανάστασή του, ψήνοντας και σουβλίζοντας πτώματα ανυπεράσπιστων ζώων -πόσο μοιάζουν με τους κατοίκους της μπροστά στις διαθέσεις των γραφειοκρατικών και κερδοσκοπικών αρπαχτικών;-, για να πνίξει τελικά στην οινοποσία τις..φοβίες και τους φόβους της.
Η ανάσταση είναι ένας προχριστιανικός μύθος και αφορούσε θεότητες όπως ο Διόνυσος, ο Όσιρις, ο Μίθρας και πολλούς άλλους, πριν πάρει αυτό το υπερβατικό αφήγημα ο χριστιανισμός για να κατασκευάσει το γεμάτο "δανεικά" δικό του μύθο.
 Το θρησκευτικό μήνυμα μας αφήνει αδιάφορους.
 Αυτό όμως που κρατάμε είναι ότι η λέξη "πάσχα" προέρχεται από το εβραϊκό "πεσάχ" που σημαίνει πέρασμα. Πέρασμα από το ένα σημείο στο άλλο και κατ' επέκταση πέρασμα του εβραϊκού λαού από την σκλαβιά των Αιγυπτίων στην ελευθερία και στην γη της επαγγελίας.

Και για εμάς το πέρασμα που είναι "όλα τα λεφτά" -να μιλάμε και στη γλώσσα των αγορών!- αφορά εκείνο το πέρασμα από το τέλμα, το βούρκο και τη γλίτσα του Φόβου, στη γη που υλοποιούνται όλα τα υπέροχα και γενναία οράματα των ευγενέστερων, των γενναιόψυχων και συγχρόνως αδικαίωτων εκείνων ανθρώπων που έζησαν ανάμεσά μας. Και μας μίλησαν για μια θαυμαστή, αθωράκιστη -να επικαλεστούμε εδώ και τον Βίλχελμ Ράιχ-  και γεμάτη δυνατότητες ζωή, άξια να τη ζεις!
Το δικό μας "αναστάσιμο μήνυμα" δεν μπορεί παρά να είναι μόνο αυτό:


Πάρ΄το, αν σε ελκύει και φώναξέ το πρώτα σιωπηλά, μέσα σου, όσες φορές νιώσεις την ανάγκη. Ώστε να ακουστεί μέσα απ'όλους τους διάπλατα ανοιχτούς, σαν πισίνα, πόρους σου προς τα έξω, προς όλους όσοι είναι πρόθυμοι κι έτοιμοι να το νιώσουν επίσης με όλους τους πόρους τους.
 Μόνο έτσι θα πάρουμε τη θέση που μας ταιριάζει πάνω στον κβαντικό βατήρα για το άλμα της εξέλιξής μας ως είδος.Ο Ένοικος...


από τον καλό μου φίλο Ένοικο ανάμεσα στους Κόσμους στο Ενάντια στην "επιπεδούπολη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου