Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Δημόσιοι λειτουργοί




Οι δικαστικοί λένε ότι ο μισθός τους πρέπει να είναι υψηλός. Ο λόγος της αυτής απαιτήσεως έχει να κάνει με την ιεραρχία αλλά κυρίως για να μην μπορεί η δικαστική αρχή να ελεγχθεί. Σύμφωνοι, ΟΜΩΣ.. Αν η δικαιοσύνη δεν μπορεί να δικαιώσει τον αγώνα των πολιτών, αν η δικαιοσύνη δεν μπορεί να σταματήσει την χούντα, αν η δικαιοσύνη δεν μπορεί να στείλει φυλακή τους προδότες, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ!!!! Σημαίνει ότι δεν εκπροσωπούν το ιερό τους λειτούργημα, σημαίνει ότι δεν έχουν την δύναμη που ο βαθμός στην ιεραρχία τούς δίνει, ΑΡΑ, γιατί να πληρώνονται περισσότερο από τον τελευταίο πολίτη;;;;;

Νόμοι εναντίων Δικαίου




Την 4η φορά που με κάλεσαν για ανάκριση είχα ήδη καταλάβει τον εμπαιγμό (ήτοι: το μόνο που νοιάζει τους δικαστικούς είναι να απαλλαχτούν! στο μόνο που αποσκοπούν, μέσω της ανακρίσεως, είναι να φύγει από πάνω τους η υπόθεση), ρώτησα λοιπόν την ανακρίτρια τι θα μπορούσα να κάνω για να εκδικαστεί η υπόθεσή μου; Να σας ρίξω μία μπάτσα να με βάλουν μέσα; Να καταστρέψω το γραφείο σας για να με συλλάβουν; Τι να κάνω για να συλληφθώ ώστε ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΚΗ;;; (Φυσικά τα εννοούσα αυτά που έλεγα.)

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Αμφιβολία



Οι αρχαίοι μας πρόγονοι είχαν σε βάθρο την αμφιβολία, επειδή.. δίνει το δικαίωμα της επιλογής!

Όταν είσαι σίγουρος για κάτι δεν έχει καμία αξία το ότι το διάλεξες. Όταν βρίσκεσαι σε δίλημμα, όταν η απόφαση είναι δύσκολη για να παρθεί, τότε, αυτή σου η απόφαση, σε κάνει αυτό που είσαι.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Αρχείο καταγγελιών




Σημείωση: Επειδή οι υποθέσεις μου δεν εξετάστηκαν δεν σημαίνει ότι τσάμπα τις έκανα. Ό,τι έχω κάνει για τον αγώνα είναι το όπλο μου! Μπορεί να μην νικάω, αλλά δεν με νικούν ούτε κι αυτοί! Όποιος κι αν μου επιτεθεί (τράπεζα, πολιτεία, δεη κλπ) εγώ θα νικήσω. Για να με αναγκάσουν να «συμμορφωθώ» θα πρέπει να αποφανθεί η δικαιοσύνη, που αυτό σημαίνει ότι θα μπουν στο τραπέζι ΚΑΙ οι δικές μου υποθέσεις!

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Όσα φέρνει η ώρα… / Εντατικά ταχύρυθμα




….δεν τα φέρνει ο χρόνος, που λέμε. Η ρήση χρησιμοποιείται συνήθως για άσχημα συμβάντα, πχ εκεί που τα έχεις όλα, πετάς στα σύννεφα, είσαι αρχηγός, τρως μία ξεγυριστή, έναν θάνατο δικού σου πχ, και σου ‘ρχεται ο ουρανός σφοντύλι. Από το πουθενά, χωρίς να το περιμένεις, σκας σ’ έναν άλλο κόσμο, που δεν ήξερες μέχρι πρότινος καν ότι υπήρχε.

Κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αλλά στο θετικό του, θα αλλάξει και η ανθρωπότητα. Και δεν θα χρειαστεί ούτε ώρα, η αλλαγή θα κρατήσει όσο ένα μπλινκ (κλείσιμο ματιού). Και θα είναι τόσο ξαφνική και τόσο καίρια, όσο στον θάνατο -βλ. παραπάνω.

Είναι προς ίδιον όφελος το να ασχολείται ο καθείς με το να ισιώσει την δική του καμπουρίτσα




Τον ίδιο συμφέρει, βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση έναντι αυτών που ασχολούνται με το να ισιώσουν τις καμπούρες των άλλων, γιατί; Έχει να κάνει με την θέαση. Επεξηγώ την θέαση:

Τι εστί αθανασία




Και η αθανασία όπως και η ελευθερία είναι αίσθηση, κι όπως όλα όσα είναι αίσθηση εκτός του ότι δεν επεξηγούνται, έχουν κι άλλες «δυσκολίες», όπως το ότι δεν μεταβιβάζονται και το ότι δεν μπορεί κάποιος ανάξιος να τα έχει (καρπωθεί). Ακόμα δηλαδή κι αν φανερωθούν, ακόμα κι αν γραφτεί ο τρόπος με τον οποίο ο άνθρωπος μπορεί να τα φτάσει, ακόμα κι αν κατά γράμμα κάποιος τον ακολουθήσει, δεν θα μπορέσει να τα κάνει δικά του, ΑΝ ο ίδιος δεν είναι άξιος.

Πριν πιάσουμε τα περί αθανασίας ας δούμε τι εστί άξιος.

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ελευθερία




Να πούμε εκ πρώτης ότι η ελευθερία είναι αίσθηση, όχι κατάσταση, μετρήσιμη (και στην φυλακή ελεύθερος μπορεί να νιώσει ο άνθρωπος), κι ως εκ τούτου δεν γίνεται με λέξεις να περιγραφεί. Παρ’ όλα αυτά μπορώ να περιγράψω και να καταλάβει ο καθένας τι εστί, ακόμα κι αν ποτέ ο ίδιος δεν το έχει αισθανθεί, χρησιμοποιώντας (τι άλλο;) το φωτεινότερο φως που υπάρχει, αυτό του σκότους (βλ. http://upogia-taxi.blogspot.gr/2016/09/blog-post_9.html)

Στο ανωτέρω κείμενο γράφω: τα διλήμματα -αμφιβολίες- είναι υπεύθυνα για την αίσθηση της ανελευθερίας σου..

Πάμε λοιπόν να δούμε τι εστί ανελευθερία.

Δημοκρατία με λαό όχλο, δεν έχει την έννοια με/για την οποία η λέξη φτιάχτηκε




Σου έχει τύχει κάποιος δικός σου άνθρωπος να λέει, ευθαρσώς και μπρος στην μούρη σου, ψέματα, με τέτοια αληθοφάνεια που μέχρι κι εσύ ο ίδιος, που ήσουν μάρτυρας των γεγονότων που ιστορεί, να πειστείς για την αληθοφάνεια των λεγομένων του;
(Να σημειωθεί στο σημείο αυτό ότι η αληθοφάνεια δεν μετατρέπει το ψεύδος σε αλήθεια, ψεύδος συνεχίζει να είναι.)

Για αρχή να πω ότι ένα ψέμα μπορεί να γίνει πιστευτό, όχι μόνον από αυτόν που «μόνο ό,τι βλέπει καταλαβαίνει», αλλά κι από έναν άνθρωπο που από διαίσθηση «πιάνει» ό,τι κρύβεται πίσω από τα λόγια.


Το μαύρο σκότος είναι αυτό που αναδεικνύει το αληθές, κι όχι το φωτεινό φως




Αλληγορική επεξήγηση: Διότι το νυχτερινό φως είναι πολλαπλάσια δυνατότερο (βλ. φως Άρτεμις εδώ http://upogia-taxi.blogspot.gr/2016/09/blog-post_86.html)

Παρότι κανείς μας δεν υπολήπτεται τα βάσανα, τον πόνο του θανάτου, και γενικά όλα τα άθλια που βιώνει, αυτά θα του χαρίσουν το φως του! Κι όσο πιο μεγάλα βάσανα, όσο πιο μεγάλο σκοτάδι, τόσο πιο έντονα τα πάντα φωτίζονται!


Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Η απάντηση γιατί η Δήλος δεν κατοικείται




(Σε αυτό θα δεις και πώς συνεργάζονται με απόλυτη αρμονία -χωρίς τσακωμούς δηλ.- η θεϊκή με την ανθρώπινη πλευρά, έχοντας κι οι δυο για εργαλείο τον νου.)

Λαμβάνω διάφορα μέιλς, τα περισσότερα τα διαβάζω για να μάθω πράγματα γι’ αυτόν που μου τα στέλνει (τι πρεσβεύει, σε τι φάση βρίσκεται κλπ).

Παρορμητισμός / Συνειδητότητα




(Το «παρορμητισμός» εδώ το χρησιμοποιώ με την κακή του έννοια, δηλ. κάνω ά-σκεφτα ό,τι κατέβει στην γκλάβα μου. Το «συνειδητότητα» το χρησιμοποιώ με την έννοια που έδωσα για την ζωή στο κείμενο http://upogia-taxi.blogspot.gr/2016/09/blog-post_1.html
«Ζω σημαίνει φέρνω το αποτέλεσμά που έχω έρθει για να φέρω, εις γνώση μου και με την σύμφωνη γνώμη μου)


Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Αλήθεια σημαίνει (=) α (στερητικό) + λήθη




Δεν ήξερα από πού προέρχεται η λέξη, το είδα σ’ ένα βιβλίο που μόλις τελείωσα.

Αν δεχτούμε ότι οι αρχαίοι πρόγονοι ήταν φωτισμένοι άνθρωποι (με την έννοια του «φωτισμένοι»: έβλεπαν ΚΑΙ ό,τι δεν υπάρχει, με την έννοια του «ό,τι δεν υπάρχει»: πέραν αυτών που με τα μάτια μπορείς να δεις), αυτό θα σήμαινε ότι δεν έδωσαν στην έννοια αλήθεια τυχαία αυτήν την λέξη.


Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Καταγγελία για τα διόδια



Ο λόγος που απέστειλα την κάτωθι καταγγελία, στους καθόλα υπεύθυνους, δεν είναι για να πάρω τα χρήματά μου πίσω ή/και για να αποζημιωθώ.
Ο λόγος που την έκανα είναι για να την έχω κάνει.

Τι σημαίνει «για να την έχω κάνει».
Όταν πιστεύω κάτι, έχω μία άποψη, κάποιες αρχές, κάποιες αξίες, και ΔΕΝ τις δηλώνω, δεν τιμώ τον εαυτό μου.
Επίσης, αν τις αρχές και τις αξίες μου τις δηλώνω σε όλους τους άλλους πλην τους καθόλα υπεύθυνους, συνεχίζω να μην με τιμώ. (Είναι ο λόγος που όσο κι αν φωνάζεις για το δίκιο σου δεξιά κι αριστερά, ποτέ η ψυχή σου δεν καλμάρει.)


Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Τι αγώνα μπορεί ο συνταξιούχος να κάνει, για τα ψίχουλα που παίρνει (ή που δεν καν παίρνει)




Πριν την πρόταση, κάτι ενημερωτικό..
Τα ποσά που οι δυνάστες μας δίνουν, δεν μας τα χαρίζουν. Τα ζητάνε πίσω πολλαπλάσια, με τους τόκους. Μας δίνουν λοιπόν πες 3 δις, θέλουν πίσω πες 30 δις. Για να τα «βγάλει» η κυβέρνηση και να τους τα δώσει, βάζει μέτρα. Έχουν συμφωνήσει το λοιπόν ότι την τάδε του Σεπτεμβρίου, η Ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να τους καταβάλει 30 δις. Για να τα μαζέψει βάζει τάδε φόρους, που θα τους αποφέρουν πες 800 εκατ., θα κάνει περικοπές στους τάδε θα μαζέψουν άλλα 800 εκατ., θα αυξήσει πες τα τέλη, άλλα 800 εκατ. κλπ, κλπ. Βάζει δηλ. τόσα εισπρακτικά μέτρα ώστε να του βγουν τα κουκιά, να μαζέψει δηλ. το ποσό του Σεπτεμβρίου.

Χαμένη μάχη. Κακώς δόθηκε;




Πώς ξεκίνησε η κατάληψη στο Κερατσίνι.
Εκείνη την εποχή γυρνούσαν διάφορα μέιλς που ενημέρωναν για ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας (είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φάρμακα). Έλαβα ανάλογο που αφορούσε σε μία οικογένεια στο Κερατσίνι. Ενημέρωσα τους συναγωνιστές μου, μαζέψαμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και τα πήγαμε με την Μάρω.

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Πάνω από το Σωστό, βρίσκεται η Αλήθεια




Όταν μάχομαι δεν χρησιμοποιώ γνώσεις, πχ είναι παράνομοι γιατί ο παπανδρέου με τον προβόπουλο κατασκεύασαν την κρίση για να μπούμε στο δντ, χρησιμοποιώντας το κόλπο Τ+10, ή ότι καταπάτησαν την Δημοκρατία και το Σύνταγμα επειδή ο παπακωνσταντίνου έλαβε την απόλυτη εξουσία από τον γαπ, ΚΑΙ παρακάμπτοντας την βουλή των Ελλήνων, υπέγραψε εξ ονόματος του

Τρόποι για να ανακαλύψεις το σωστό




Τρεις θα θέσω, έναν εύκολο (για όταν βιάζεσαι), έναν που αναδεικνύει το κατ’ εσέ σωστό, κι έναν που αναδεικνύει το καθολικό σωστό.

Πάμε στον εύκολο τρόπο. Όταν αμφιταλαντεύεσαι, βρες έναν φαύλο νουθετιστή και ρώτησέ τον ποια είναι η γνώμη του για το ζήτημα που αμφιβάλεις,
Ήμουν στο σούπερ μάρκετ, ξυπόλητη. Η κόρη μου στο καρότσι. Μια άγνωστη με κοιτάζει και με ύφος μού λέει, στο παιδί σου γιατί φοράς παπούτσια; Χμ, της λέω, γιατί δεν είμαι σίγουρη… Εσύ τι νομίζεις, είναι σωστό να της φοράω ή να μην της φοράω; Φυσικά να της φοράς μου λέει (πήρε φόρα) κι εσύ θα έπρεπε, του δίνεις το παράδειγμα κλπ. Βγάζω τα παπούτσια του μωρού και της λέω σ’ ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.