Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Στο έλεος των φιδιών: "Η ιδέα ότι η Δύση πολεμάει το ISIS ξεπερνάει το γελοίο..!"

(κλικάρετε πάνω στους τίτλους των συνδέσμων, που εμπεριέχουν τα αποσπάσματα που παρατίθενται, ώστε να διαβάσετε ολόκληρα τα κείμενα των αναρτήσεων...)


«Θα πρέπει να επιτεθείτε στους πολίτες, σε άνδρες, γυναίκες, παιδιά, αθώους ανθρώπους που δεν έχουν καμιά σχέση με τα διάφορα πολιτικά παιχνίδια. Ο λόγος είναι απλός: Πρέπει να αναγκαστεί το κοινό να στραφεί στο κράτος απαιτώντας μεγαλύτερη ασφάλεια». 
από την ανάρτηση Τρομοκρατία: Το υπερόπλο της Δύσης 

Ποιανού είναι το ISIS; Των Αμερικανών. Ποιοι το χρηματοδοτούν; Οι ΗΠΑ, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία. Με τι στόχο; Να ρίξουν τον Ασαντ. Γιατί; (συνεχίζει τον μονόλογό της η θεία) - για να αναδιατάξουν όλη την περιοχή των πετρελαίων και των υδάτων, απ’ τη Μοσούλη ως τον Κόλπο. Η Συρία έχει τα βουνά του Αφγανιστάν; όχι! είναι ίσωμα; είναι. Πόσους έχει το ISIS; 30.000 μαχητές; 50.000; Υπάρχει σοβαρός αστικός ιστός στις περιοχές που δρα, ώστε να κρύβονται ή να εξασφαλίζουν υποστήριξη; όχι! Αν λοιπόν ένας τακτικός στρατός χτυπούσε στο έδαφος αυτό το ασκέρι με τα ντατσούν, θα το διέλυε; Θα το διέλυε! Γιατί λοιπόν δεν το χτυπάνε οι Δυτικοί; Εχουν μήπως καμιά αναστολή που θα τους εμπόδιζε να κάνουν μιαν ακόμα «ανθρωπιστική εισβολή»; όχι!

Πώς μπορείς, χρησιμοποιώντας τον κανόνα, να φανερώσεις το δίκαιο



Θα χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα τον εξοργισμένο ματατζή: http://fonaklas.blogspot.gr/2015/11/blog-post_257.html

Το εντυπωσιακό δεν είναι οι αηδίες που έγραψε (το θράσος των υπαίτιων/συναινούντων περισσεύει, είναι ίδιον τους να ζητούν από πάνω και τα ρέστα), εντυπωσιακό είναι ότι κάποιοι θεωρούν ότι έχει δίκιο! γι’ αυτό και τον αναπαράγουν.


Αυτή την εποχή πολεμάται το «όλοι έχουν δίκιο, από την δική τους μεριά»


Δεν υπάρχουν 15.000 διαφορετικά δίκαια για κάθε περίπτωση, ένα είναι το δίκαιο, τα υπόλοιπα 14.999 είναι δικαιολογίες που έχει εφεύρει ο καθείς για να μην το πράξει (το ένα και μοναδικό δίκαιο). Η κατάσταση που βιώνουμε τώρα, έχει να κάνει με το ξεσκαρτάρισμα των δικαιολογιών. Ώστε να γίνει ξεκάθαρο το δίκαιο. Για να μην μπορεί (του επιτρέπεται) κανείς να μην το ακολουθεί.


Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

το να σε κυβερνούν σημαίνει να σε ευτελίζουν, διανοητικά και σωματικά!




Από την ελληνική μυθολογία, το "καταφύγιο" των πιο ουσιαστικών κι ενίοτε απαγορευμένων αληθειών: Ο Προμηθέας ήταν ο μεγάλος ευεργέτης του ανθρώπινου είδους και το βοήθησε αποφασιστικά και άδολα να βελτιώσει τη ζωή του και να εκπολιτιστεί. Αυτό όμως δεν άρεσε καθόλου στον εξουσιαστή Θεών και ανθρώπων Δία.
(Όπως και σήμερα οι παγκόσμιοι εξουσιαστές θεωρούν τους εαυτούς τους ανώτερο είδος από τα, διόλου σπάνια αλληλοσπαρασσόμενα κι αποκτηνωμένα, "ανθρώπινα κοπάδια").
Κι έτσι με τη βοήθεια των οργάνων του, του Κράτους και της Βίας (θα μπορούσαμε να μιλήσουμε και για τη βία του κράτους), τον έδεσε με ατσάλινες αλυσίδες επάνω στον Καύκασο κι έστειλε έναν αετό να του τρώει κάθε μέρα το συκώτι.

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Προσπάθεια





Όσο μεγαλύτερη προσπάθεια καταβάλεις για να αποκτήσεις ή να διατηρήσεις κάτι τόσο πιο δύσκολο είναι απ’ αυτό ν’ απαγκιστρωθείς.

Η προσπάθεια δεν έχει να κάνει με την κούραση. Η κούραση είναι ευεργετική, η προσπάθεια σου τρώει το μεδούλι. Η κούραση μ’ ένα καλό ύπνο φεύγει, η προσπάθεια δεν σε αφήνει ποτέ και κάθε νέα προστίθεται στον σωρό, και φτάνεις να κουβαλάς στην πλάτη σου ένα βουνό.
Προσπάθεια μπορεί να καταβάλλει κάποιος και για κάτι όμορφο, όπως πχ να θηλάσει ένα μωρό.
Όταν καταβάλεις προσπάθεια δεν το κάνεις σωστά. Βρες άλλον τρόπο (μέχρι να τον βρεις είναι προτιμότερο να μην καθόλου το κάνεις).


Ένα μυρμήγκι φοβάσαι..




Για να καταφέρει να σε εξουσιάσει κάποιος, με κάποιον τρόπο σε κρατάει. Εξαρτάται από αυτόν η τύχη του μαγαζιού σου, της οικογενείας σου, της ζωής σου.
Αν δεν είχες απολύτως τίποτα δεν θα μπορούσε κανείς να σε εκβιάσει/φοβερίσει/εξουσιάσει. Έχεις σκεφτεί γιατί συμβαίνει αυτό; Γίνεται πιο δυνατός αυτός που δεν έχει τίποτα; Γίνεται πιο αδύναμος ο εξουσιαστής όταν το θύμα του δεν έχει τίποτα; Κανένα από τα δυο. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι αυτός που δεν έχει να χάσει τίποτα βλέπει τα πράγματα ως έχουν!